Franklin Templeton si Millennium Bank devin parteneri pentru distribuirea de fonduri de investitii in Romania

Data publicarii: 31-05-2012 | Finante-Banci


Franklin Templeton Investments1 si Millennium Bank isi anunta parteneriatul pentru distribuirea de fonduri de investitii care acopera importante clase de active si strategii investitionale. Banca le va oferi clientilor Prestige 11 fonduri2 domiciliate in Luxemburg, care sunt administrate de echipe experimentate din cadrul Franklin Templeton si care variaza de la instrumente cu venit fix pana la actiuni, de la strategii de valoare pana la cele de crestere si de la fonduri cu expunere pe o singura tara pana la cele regionale si globale.

"Millennium Bank lucreaza permanent la extinderea gamei de produse oferite clientilor sai Prestige, mai ales in domeniul investitiilor, astfel incat banca sa le puna la dispozitie instrumentele necesare pentru crearea unui portofoliu de investitii echilibrat si diversificat. Parteneriatul cu Franklin Templeton este un pas important in aceasta directie”, a declarat Eliza Erhan, Director Dezvoltare Produse Retail la Millennium Bank Romania.

"Suntem incantati sa devenim parteneri cu Millennium Bank si sa le oferim investitorilor posibilitatea de a avea acces la expertiza Franklin Templeton prin intermediul celor 11 vehicule de investitii cu venit fix si in actiuni, cu expunere pe unele dintre cele mai interesante piete si sectoare. Le oferim clientilor o perspectiva valoroasa, creata in urma a peste 60 de ani de experienta si definita de abordarea noastra unica asupra expertizei in investitii si de acoperirea noastra globala”, a declarat Borno Janekovic, Director Europa Centrala si de Est, Franklin Templeton Investments.

Franklin Templeton Investments, care are birouri in peste 30 de tari din intreaga lume si ofera o gama larga de solutii si servicii de investitii in mai mult de 150 de tari, este deja partener al grupului Millennium bcp in Portugalia si in Grecia.

Lansata la inceputul lui 2011, linia de business Prestige a Millennium Bank se adreseaza clientilor care au economii de cel putin 20.000 de euro sau venituri lunare de minimum 1.400 de euro, prin produse si servicii financiare dedicate, precum si printr-o retea de distributie speciala si manageri de relatii cu clientii dedicati. Clientii Prestige ai bancii mai au acces la fonduri globale administrate de ING Investment Management, precum si la fonduri locale administrate de Pioneer Asset Management.

Pentru mai multe informatii despre fondurile Franklin Templeton, accesati www.franklintempleton.ro

Despre Franklin Templeton Investments

1. Franklin Templeton Investment Management Limited este o filiala a Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN], o organizatie globala de management al investitiilor ce opereaza sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizeaza solutii globale si locale de management al investitiilor administrate de echipele de investitii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Fiduciary Trust, Darby si Bissett. Compania situata in San Mateo, California, are mai mult de 60 de ani de experienta in investitii si administreaza active in valoare de peste 726,4 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 30 aprilie 2011. 

Franklin Templeton si-a stabilit un birou in Bucuresti in mai 2010, cu o echipa de 27 de angajati, inclusiv sase analisti si manageri de fond din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets Group, axati pe administrarea de instrumente romanesti de capital.

Lider mondial in managementul activelor, compania are o prezenta puternica in Europa Centrala si de Est, cu birouri in Moscova, Varsovia, Budapesta si Istanbul. Sub conducerea lui Vivek Kudva, Managing Director pentru India si regiunea CEEMEA, Franklin Templeton ofera gama sa extinsa de fonduri FTIF domiciliate in Luxemburg si alte solutii investitionale, adaptate investitorilor de retail si institutionali din Europa Centrala si de Est, inclusiv din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si, acum, Romania.

2. Fondurile sunt:

  • Franklin High Yield Fund - lansat la 1 martie 1996 si administrat din Statele Unite de Betsy Hofman;
  • Franklin India Fund - lansat la 25 octombrie 2005 si administrat din India de Sukumar Rajah si din Statele Unite de Stephen Dover;
  • Franklin Natural Resources Fund - lansat la 12 iulie 2007 si administrat din Statele Unite de Frederick Fromm, Stephen Land & Matt Adams;
  • Franklin Technology Fund - lansat la 3 aprilie 2000 si administrat din Statele Unite de JP Scandalios;
  • Franklin Templeton Global Fundamental Strategies Fund - lansat la 25 octombrie 2007 si administrat din Statele Unite de Tony Coffey & Brent Smith;
  • Franklin US Total Return Fund - lansat la 29 august 2003 si administrat din Statele Unite de Roger Bayston & Kent Burns;
  • Templeton Asian Growth Fund - lansat la 30 iunie 1991 si administrat din Singapore de Mark Mobius;
  • Templeton BRIC Fund - lansat la 25 octombrie 2005 si administrat din Singapore de Mark Mobius si Dennis Lim si din Hong Kong de Tom Wu;
  • Templeton China Fund - lansat la 1 septembrie 1994 si administrat din Singapore de Mark Mobius;
  • Templeton Global Bond Fund - lansat la 28 februarie 1991 si administrat din Statele Unite de Michael Hasenstab si Sonal Desai;
  • Templeton Global Total Return Fund - lansat la 29 August 2003 si administrat din Statele Unite de Michael Hasenstab si Sonal Desai.

Franklin High Yield Fund, Franklin India Fund, Franklin Natural Resources Fund, Franklin Technology Fund, Franklin Templeton Global Fundamental Strategies Fund, Franklin US Total Return Fund, Templeton Asian Growth Fund, Templeton BRIC Fund, Templeton China Fund, Templeton Global Bond Fund and Templeton Global Total Return Fund sunt sub-fonduri ale Franklin Templeton Investment Funds, o gama SICAV domiciliata in Luxemburg. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati ultimul Prospect Complet sau Simplificat. Performantele anterioare nu constituie o garantie pentru performante viitoare. Acest document nu constituie sau face parte dintr-o oferta pentru actiuni sau o invitatie de a solicita actiuni. Subscrierile de actiuni pot fi facute doar pe baza ultimului raport anual auditat disponibil, insotit de prospectul actual sau de Prospectul Simplificat (disponibile la adresa de mai sus). Pretul actiunilor Fondurilor si venitul generat de acestea pot urca sau cobori, iar investitorii ar putea sa nu recupereze intreaga suma investita. Fluctuatiile valutare ar putea afecta valoarea investitiilor din strainatate. O investitie in Fondurile SICAV ale Franklin Templeton Investments prezinta riscuri, care sunt descrise in Prospectul Complet sau in cel Simplificat. Nicio actiune SICAV nu poate fi oferita sau vanduta direct sau indirect cetatenilor sau rezidentilor Statelor Unite ale Americii. 

Acest comunicat de presa este destinat doar interesului public si nu constituie consiliere profesionala.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: