Directorul BNR: Bancile din Grecia recapitalizate raman cu actionari privati cel putin pana in septembrie

Data publicarii: 31-05-2012 | Finante-Banci

Bancile din Grecia recapitalizate recent raman sub controlul actionariatului privat cel putin pana in luna septembrie, iar in conducerea executiva a fiecarei institutii de credit va fi instalat un reprezentant al Fondului Elen de Stabilitate Financiara, potrivit directorului BNR Nicolae Cinteza.

"Ca urmare a infuziei de capital realizate la cele patru mari banci din Grecia care au prezenta in Romania, Banca Centrala a Greciei ne-a informat ca operatiunea reprezinta doar un avans in vederea viitoarei majorari de capital care va fi operata la aceste banci. In acest context, oficialii greci au precizat ca aceaste injectie de capital nu vor schimba structura actionariatului, care va ramane privata", a declarat pentru MEDIAFAX directorul Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei, Nicolae Cinteza.

Oficialul BNR a aratat ca in informarea primita de la Banca Greciei se precizeaza: "Cu toate acestea, structura actionariatului ar putea fi modificata dupa finalizarea procesului de recapitalizare, care este programata pentru septembrie 2012".

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: