Pierderile grupului elen NBG in Romania au crescut puternic in primul trimestru, la 11 milioane euro

Data publicarii: 31-05-2012 | Finante-Banci

Grupul elen National Bank of Greece (NBG), care detine Banca Romaneasca, a raportat o pierdere de 11 milioane euro in Romania pentru primul trimestru, comparativ cu un rezultat negativ de 1 milion euro in aceeasi perioada a anului trecut, in urma declinului puternic al veniturilor nete din dobanzi. 

NBG a inregistrat in Romania o pierdere calculata inainte de provizioane de 2 milioane de euro, fata de un profit de noua milioane de euro in intervalul similar al anului anterior, potivit raportului financiar al grupului. Provizioanele pentru operatiunile din Romania au scazut cu 5% in intervalul analizat, de la 12 milioane de euro la 11 milioane de euro. In acelasi timp, cheltuielile operationale au fost reduse cu 12%, de la 17 la 15 milioane de euro.

Grupul a inregistrat un declin puternic, de 54%, al venitului net din dobanzi, de la 22 de milioane de euro anul trecut la 10 milioane de euro, in timp ce pe comisioane si alte venituri declinul a fost de 30%, de la 3 milioane de euro la 2 milioane de euro.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: