Romania mizeaza pe 60.000 de turisti germani pe Litoral, in urmatorii cinci ani

Data publicarii: 31-05-2012 | Turism

La scurta vreme dupa ce au anuntat ca nu-si vor mai face vacantele de vara pe meleagurile Eladei - de teama instabilitatii economiei grecesti -, nemtii au ales ca destinatie estivala Litoralul romanesc.

Marti seara, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, a aterizat o cursa charter, din care au coborar 40 de turisti dornici sa se imbaieze in Marea Neagra. Lor li se alatura alti 60 de turisti, veniti cu o alta cursa, dimineata. Doar 100? - va veti intreba. Doar atat, pentru ca restul pasagerilor din cele doua avioane au debarcat la Burgas, in Bulgaria. Dar chiar si asa, este un semn cat se poate de bun, pentru ca el marcheaza reintoarcerea, pe piata romaneasca, cu turisti straini cu tot, a unuia dintre cei mai mari turoperatori din lume, grupul Thomas Cook-Neckerman, dupa 6 ani de absenta. Cursele charter vor ateriza pe aeroportul Mihail Kogalniceanu in fiecare zi de marti, din 29 mai pana pe 2 octombrie 2012, scrie Jurnalul.ro

|n acest sezon, declarau oficialii grupului, precum si cei ai agentiei romanesti partenere, Karpaten, se estimeaza ca pe Litoral sa ajunga aproximativ 5000 de turisti din Germania, Austria, Polonia si Cehia. Acestia vin atrasi atat de hotelurile all-inclusive de la mare (chiar daca inca putine - doar trei, la inceput de sezon) , cat si, mai ales, de programul de croaziere si circuite, care vor dezvalui turistului din Europa Centrala frumusetile si oportunitatile unei tari de descoperit intr-o vacanta viitoare. "O parte dintre hotelieri afirma ca sistemul all-inclusive nu renteaza pe Litoralul romanesc, insa", recunoaste Linica Stan, director THR Litoral, "sistemul all-inclusive reprezinta o tendinta mondiala si, mai devreme sau mai tarziu, Romania trebuie sa se alinieze". De asemenea, turismul balnear (iar pe Litoral sunt doua statiuni - Eforie si Mangalia - cu traditie in cura balneara) incepe sa fie tot mai cautat.

Integral in Jurnalu.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: