Rusia intentioneaza sa vanda in septembrie 7,6% din Sberbank
Data publicarii: 30-05-2012 | International
Rusia intentioneaza sa vanda in septembrie 7,6% din OAO Sberbank, cel mai mare grup bancar din Europa de Est, deoarece premierul Dmitri Medvedev a accelerat programul de privatizare, a declarat marti o sursa anonima, transmite Bloomberg.
Noul calendar al procesului de privatizare ar putea fi aprobat la sedinta cabinetului din 31 mai, sustine sursa. Guvernul detine 57,6% din Sberbank, cea mai mare banca din Rusia, prin intermediul Bancii Centrale a Rusiei, si a amanat de cateva ori vanzarea unei parti din participatia sa din cauza turbulentelor de pe pietele financiare.
Adjunctul presedintelui Bancii Rusiei declara in ianuarie ca executivul doreste un pret aproape de 100 ruble pentru o actiune Sberbank, inainte de a scoate la vanzare o participatie de 6,7%. Marti la pranz actiunile bancii inregistrau o crestere de 0,9%, la 81 ruble.
Alexander Bazian, purtator de cuvant al Sberbank, nu a comentat informatiile.
Sberbank a decis sa profite de retragerea bancilor occidentale din Turcia si Europa de Est pentru a se extinde, a declarat luni vicepresedintele bancii, Anton Karamzin.
Saptamana trecuta, grupul franco-belgian Dexia a anuntat ca a demarat discutiile pentru vanzarea diviziei sale din Turcia, Denizbank AS, cu Sberbank. In luna februarie a acestui an Sberbank a preluat majoritatea operatiunilor din Europa de Est, cu exceptia celor din Romania, ale grupului austriac Oesterreichische Volksbanken, pentru 505 milioane de euro.
Sberbank si-a propus ca pana in 2014 cel putin 5% din profitul sau sa fie asigurat de operatiunile internationale si a decis ca Polonia si Turcia sunt pietele prioritare pentru viitoarea expansiune.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii