Gala Societatii Civile si-a desemnat castigatorii
Data publicarii: 29-05-2012 | Diverse
In cadrul celei de-a zecea editii a Galei Societatii Civile, care a avut loc in data de 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti, au fost premiate si aplaudate cele mai bune proiecte si programe ale sectorului non-profit si neguvernamental din Romania.
Marele Premiu a revenit proiectului "Parteneriat pentru viata - Solutia de Telemedicina” a celor de la Fundatia pentru SMURD, care, in parteneriat cu Vodafone Romania, au reusit sa implementeze la nivel national solutia de telemedicina, ce permite transmiterea simultana a parametrilor medicali si identificarea in timp util a cazurilor grave. Proiectul este, de asemenea, castigatorul premiului I la Sectiunea Sanatate.
Castigatorii au fost alesi dintr-un total de 176 de proiecte inscrise anul acesta in competitie.
Premiile I, pe sectiuni, au fost revendicate dupa cum urmeaza: Educatie, Invatamant, Cercetare - Fiecare copil in gradinita, Asociatia Ovidiu Rom, Arta si Cultura- LiterNet.ro (2011), Asociatia LiterNet, Apararea drepturilor individuale/ colective- Campania de advocacy "Apel pentru indemnizatia mamelor", Asociatia M.A.M.E., Comportament civic si participare publica - Hospice la Bucharest International Marathon, Hospice Casa Sperantei, Sanatate - VODAFONE ROMANIA SI SMURD - PARTENERIAT PENTRU VIATA - Solutia de Telemedicina, Fundatia pentru SMURD, Incluziune sociala - Scoala diversitatii- sectorul 5, promotor al educatiei incluzive si non discriminarii in scoala, Asociatia Sfantul Stelian si Big Build 2011, Habitat for Humanity Romania, Servicii de asistenta sociala - Centru de interventie timpurie pentru copilul cu dizabilitati, Fundatia Inima de Copil, Protectia mediului - Plantam fapte bune in Romania, EcoAssist si Curatenia de Toamna in Gradina Botanica, Asociatia Team Work, Dezvoltare economica si sociala - ECO H2O - Prima statie de epurare ecologica, Mihai Eminescu Trust, Proiecte pentru TINERET- RoJAM - Fa urmatorul pas!, Organizatia Nationala CERCETASII ROMANIEI, Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT- Big Build 2011, Habitat for Humanity Romania.
La sectiunea Buget - / Eficienta +, premiul a fost revendicat de proiectul LiterNet.ro (2011), implementat de Asociatia LiterNet.
Auditul Serviciilor Sociale pentru Copii din Romania, realizat de Hope and Homes for Children Romania a castigat Premiul pentru Impact, iar Premiul pentru Durabilitate a fost acordat proiectului ECO H2O - Prima statie de epurare ecologica, a celor de la Mihai Eminescu Trust.
Premiul pentru Originalitate a fost castigat de Limonada lui Iulian, proiect realizat de Asociatia BENEVA, iar la Proiecte si campanii de CSR, premiul I s-a dus la Asociatia Ovidiu Rom si Carrefour pentru Fiecare Copil in Gradinita.
La sectiunea Programe sunt doi castigatori ai premiului I: Sprijinirea/ constructia si dotarea, la nivel national, a centrelor de formare SMURD, Fundatia pentru SMURD si HOSPICE Casa Sperantei, 2 decenii de Ingrijire Paliativa in Romania, proiect realizat de Hospice Casa Sperantei.
Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile, acordat pentru al doilea an in cadrul Galei, a fost oferit organizatiei Policy Center for Roma and Minorities.
Cu ocazia editiei aniversare, premiile speciale oferite de catre Fundatia Gala Societatii Civile s-au dus catre marii finantatori ai sectorului non-profit, pentru contributia adusa la dezvoltarea societatii civile: CEE TRUST - Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Fundatia Soros Romania, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Comisia Europeana, Norway Grants and EEA Grants, Swiss-Romanian Cooperation Programme (Programul de Cooperare Elvetiano-Roman) si Romanian-American Foundation.
Festivitatea de premiere a avut loc la Opera Natioanala Bucuresti si a fost prezentata de Paula Herlo si Alex Dima, seniori corespondenti ai Stirilor ProTv. Evenimentul a reprezentat un prilej de intalnire pentru aproape 1.000 de reprezentanti ai sectorului non-profit, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului neguvernamental, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, dar si reprezentanti ai sectoarelor public si privat si, bineinteles, jurnalisti.
Pentru mai multe informatii despre eveniment, castigatori si proiectele inscrise in competitia din acest an puteti accesa site-ul www.galasocietatiicivile.ro.
Initiata in anul 2002, de-a lungul celor zece editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie peste 1.300 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Inca de la prima editie, cand au fost inscrise 38 de proiecte in competitie, misiunea Galei a ramas aceeasi, aceea de a promova si premia activitatea sectorului non-profit.
Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei "Gala Societatii Civile”, part of Millenium People.
Partener principal: Rompetrol Group.
Sponsor fondator: Vodafone Romania.
Parteneri: Carpatcement Holding S. A., GlaxoSmithKline Romania, Ursus Breweries, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) si Programul Tineret in Actiune, Volksbank, Fundatia ERSTE, Coca-Cola HBC, Carrefour Romania, ING Asigurari de Viata si EuroMiniStorage.
Parteneri Media Principali: B1 TV, Evenimentul Zilei, Capital. Parteneri Media: Digi 24, Biz, Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, OOPS Media, Elevate, Zile si Nopti, Wall-Street, Daily Business, IQads, TATAIA, Igloo, Zeppelin, EurActiv, Responsabilitate Sociala, Stiri ONG.
Parteneri traditionali: Opera Nationala Bucuresti, Rusu+Bortun Brand Growers, Plan 9, Netvibes Romania, 360 Revolution, Kaustik, Primaria Sectorului 1, HiFi Production si Hostway.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii