ING Real Estate ataca piata imobiliara romaneasca prin noul birou din Bucuresti
Data publicarii: 11-10-2006ING REIM are deja birouri situate in Budapesta, Praga si Varsovia si va opera de pe 1 noiembrie a biroului din Bucuresti, potrivit comunicatului ING Real Estate. Divizia de investitii imobiliare a ING planuieste deschiderea unor birouri si in Bratislava si Viena. Deschiderea oficiala a biroului din Bucuresti va fi in februarie 2007, a declarat, pentru NewsIn, Rudolf Melzer, director general al Meltzer PR-Group, companie ce se ocupa de relatiile publice ale ING Real Estate.
ING REIM a anuntat pe 19 septembrie ca urmeaza sa lanseze ING Real Estate Property Fund Central and Eastern Europe (PFCEE), un fond cu o maturitate de 10 ani si cu o marime minima a tintelor investitionale de 1 miliard euro.
Noul fond va fi centrat pe investitii imobiliare in spatii comerciale, birouri si spatii logistice (depozite, de exemplu) in Polonia, Republica Ceha, Ungaria, Slovacia, Romania si Austria si, potrivit oficialilor ING Real Estate, randamentul fondului va fi in jurul a 10%-11%, a informat ultimul comunicat al ING Real Estate. "Lista de cumparaturi" a ING Real Estate va fi in special centrata pe investitii in spatii comerciale. Noutatea acestui fond este data de extinderea pe mai multe piete imobiliare, dar si includerea investotiilor in spatii logistice.
"Tinta de alocare a fondului pentru Romania este de circa 20% din marimea totala a fondului, rezultand intr-o investitie maxima de aproximativ 200 milioane euro a acestui fond in Romania", a declarat, pe 8 octombrie pentru NewsIn, ofiterul de relatii al Melzer PR-Group, Petra Chalupa, citand oficilii ING Real Estate. "Rata interna a randamentului pe care o asteptam de la investitiile din Romania este mai mare decat media mentionata in comunicatele anterioare de presa. Este imposibil sa dam o cifra exacta a acesteia, deoarece vom analiza fiecare investitie in parte si, bazat pe un relatie risc-randament a unuei anumite investitii, rata interna a randamentului va fi determinata", a aratat Chalupa.
Oficialii fondului au motivat diversificarea prin dorinta de a minimaliza riscurile. ING PFCEE ofera investitorilor posibilitatea de a investi indirect in imobiliare, iar acest lucru "ii va ajuta sa economiseasca bani pentru management imobiliar si sa evite alte probleme", a explicat Sabelko.
Chalupa a declarat, citand oficiali ai ING Real Estate, ca expansiunea economica a Romaniei, care se asteapta sa se mentina, duce la dezvoltarea pietei imobiliare. "ING Real Estate Investment Management a ales Romania datorita marimii tarii si a previziunilor de crestere economica optimiste", a afirmat reprezentantul Melzer PR Group. "Fiind a doua tara din regiune dupa numarul de locuitori, Romania va avea o piata imobiliara mare pe masura ce rezervele populatiei alocate investitiilor imobiliare vor fi crescut", a subliniat Chalupa.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani