Gratian Ghetea: Activele CEC au crescut cu peste 14% in 2011
Data publicarii: 22-05-2012 | Finante-Banci
Presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea, a anuntat, marti, o crestere a activelor bancii cu 14,3% in 2011 si o majorare a depozitelor cu 16,6% fata de 2010, pana la 17,6 miliarde lei.
'Principalul obiectiv, de a deveni o banca universala, a fost realizat. Transformarea CEC dintr-o institutie de economisire intr-o banca comerciala universala, proiect inclus in strategia de dezvoltare a CEC in perioada 2007-2011, a fost realizat', a spus Ghetea, care a prezentat rezultatele CEC Bank pe 2011.
Soldul creditelor acordate de CEC Bank a crescut cu 7,3% anul trecut, fata de 4,9% in 2010.
In prezent, CEC Bank se situeaza pe locul patru in sistemul bancar din Romania in functie de cota de piata la active.
'CEC Bank a ajuns de la o cota de piata de 4,03% in 2006 la 6,99% in 2011. Rata de solvabilitate este de 17,06% peste nivelurile impuse de reglementarile BNR (minimum 10%)', a aratat Ghetea, care a subliniat ca banca are nevoie de capital pentru a-si permite o dezvoltare in viitor.
CEC a acordat 20.449 de credite in 2011, din care 19.203 au fost credit pentru agricultura si 1.208 credite acordate administratiilor si autoritatilor locale.
'Ne-am propus sa finantam activitatile prin care pot fi mentinute si create noi locuri de munca', a precizat Ghetea.
CEC Bank a inregistrat un rezultat brut neauditat de 78,1 milioane lei in 2011, comparativ cu 59,7 milioane lei in 2010, a anuntat presedintele bancii, Radu Gratian Ghetea.
Acesta a spus ca banca avea la 31 decembrie 6.279 de salariati.
Creditele neperformante sau indoielnice ale bancii reprezentau 9,6% din portofoliu, a aratat Ghetea, care a precizat ca 'peste 70% din clientii CEC care au avut restructurari de credite performeaza in prezent'.
Ghetea a spus ca CEC Bank nu a vandut nici un leu din portofoliul CEC de credite restante sau indoielnice catre entitati financiare din strainatate cum au facut alte banci comerciale.
'Din sistemul bancar romanesc au iesit in ultimii ani credite neperformante in valoare de 5 miliarde de euro, sume care au reprezentat credite restante, care au fost vandute unor societati din afara Romaniei. CEC Bank nu a vandut nici un leu din creditele neperformante. La noi creditele neperformante se acumuleaza fara posibilitatea de a exista un debuseu', a explicat presedintele CEC de ce banca are o cota mai mare la creditele neperformante sau indoielnice raportat la media sistemului bancar.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii