Tradeville faciliteaza clientilor indeplinirea obligatiilor fiscale
Data publicarii: 22-05-2012 | Bursa
Tradeville, cel mai mare broker online, sustine eliminarea barierelor birocratice la administrarea impozitului asupra castigurilor realizate pe piata de capital si, totodata, vine in sprijinul clientilor sai prin lansarea noului serviciu gratuit de completare automata a declaratiilor fiscale.
In concordanta cu opiniile clientilor sai, Tradeville reitereaza eliminarea impozitarii trimestriale a castigurilor pe piata de capital si a platii anticipate a acestuia, sustinand pastrarea doar a unei declaratii anuale cu o singura plata. Luand in considere faptul ca valoarea cheltuielilor cu declararea impozitului si efectuarea platii este mai mare decat suma efectiva platita la buget, Tradeville propune depunerea prin mijloace electronice a declaratiilor, precum si introducerea platii electronice a impozitului pe castigul datorat de contribuabili aferent tranzactiilor cu instrumente financiare.
De asemenea, Tradeville isi ia angajamentul de a sprijini investitorii de pe piata de capital oferind servicii de natura sa ii ajute in rezolvarea unor probleme ce decurg din calitatea de contribuabili. Incepand din aceasta luna, Tradeville pune la dispozitia clientilor declaratiile fiscale trimestriale si anuale precompletate in bazaevidentelor detinute, astfel ca acestora le ramane doar transmiterea catre Asministratia Financiara de domiciliu. In cadrul platformei Startrade 2.0 clientii vor gasi toate documentele necesare indeplinirii obligatiilor fiscale: declaratiile 200 si 225 precompletate, si Fisa de portofoliu anuala sau trimestriala, dupa caz.
Demersul Tradeville este atat in avantajul investitorilor si vizeaza evitarea birocratiei excesive care ocupa din timpul acestora, cat si in beneficiul statului, prin urmarirea unei mai bune administrari si colectari a impozitului datorat pe castigurile din piata de capital, asigurand totodata certitudinea virarii impozitului catre stat.
Amintim ca normele de aplicare a impozitului pe castigurile obtinute pe piata de capital au intrat in vigoare de la 1 iulie 2010. Potrivit acestora, investitorii calculeaza castigul sau pierderea la sfarsitul fiecarui trimestru si platesc trimestrial un impozit anticipat de 16%, in cazul in care inregistreaza profit. Totodata, investitorii au obligatia sa depuna la ANAF, la finele fiecarui trimestru, situatia tranzactiilor derulate, impreuna cu declaratia de impunere. La inceputul anului urmator, pana la 25 mai, investitorii trebuie sa depuna declaratiile anuale pe baza carora se va face regularizarea impozitului anual, urmand sa li se restituie impozitul platit in plus, daca va fi cazul.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani