Finalizarea privatizarii BCR urca tranzactiile peste 13 milioane euro
Data publicarii: 11-10-2006Societatile de investitii financiare s-au depreciat, in medie, cu 1,23% la sfarsitul sedintei de marti pe fondul unor schimburi de peste 25 milioane lei, care au reprezentat peste 55% din valoarea totala a tranzactiilor pietei.
"Dupa o deschidere furtunoasa a pietei, cand actiunile SIF-urilor au deschis in crestere cu 1,5-2% si si-au reatins maximele de acum cateva zile, in urma anuntului ca a fost legea privatizarii BCR va fi trimisa pentru promulgare la Presedintie, dupa care cotatiile societatilor financiare au inceput sa cada, in medie, cu 0,1 lei si au atras si scaderea celorlalte titluri", a declarat, pentru News In, Bogdan Trandafir, broker la BCR Securities.
Cea mai mare depreciere a fost pentru titlurile SIF 4 Muntenia, cu 1,69%, iar titlurile SIF 5 Oltenia au pierdut 1,63%. Cel mai tranzactionat titlu financiar a fost SIF 2 Moldova, cu schimburi de 7,551 milioane lei, urmat de actiunile SIF 5 Oltenia, cu tranzactii de 3,02 milioane lei.
Actiunile Bancii Transilvania au scazut cu 0,89%, de la 1,12 lei la 1,11, iar schimburile cu titlurile bancii din Cluj-Napoca au atins valoarea de 5,938 milioane lei. Titlurile BRD au pierdut 1,06%, cotatia scazand la 18,6 lei pe fondul unor tranzactii de peste 1,172 milioane lei. Actiunile Bancii Comerciale Carpatica si-au pastrat cotatia din sedinta de luni, de 0,55 lei, pe fondul unor schimburi in valoare de 268.089 lei.
"Actiunile Rompetrol Rafinare Constanta au fost marti vedetele pietei, inregistrand o crestere cu aproape 3%, pe fondul unei lichiditati foarte bune inregistrate pentru titlurile din sectorul petrolier", a declarat, pentru News In, Alexandru Adrian Ceuca, director general adjunct al Broker. RRC au castigat marti 2,99% peste valoarea la care au fost cotate in sedinta de luni, urcind de la 0,0935 lei la 0,0963 lei pe titlu, pe fondul unor tranzactii de 3,776 milioane lei.
Titlurile Petrom s-au mentinut la cotatia din sedinta de luni, de 0,5950 lei, valoarea schimburilor cu actiuni SNP fiind de peste 4,165 milioane lei. "Actiunile SNP au avut o lichiditate foarte buna, dar s-au mentinut pe un curs constant fata de inchiderea de luni chiar daca a fost o presiune foarte mare la vanzarea acestor titluri", a declarat Alexandru Adrian Ceuca.
Titlurile companiei Transelectrica au inregistrat un nou maxim istoric, ajungand la o cotatie de 35 lei/actiune, dublu fata de pretul din oferta publica derulata la BVB inainte de listare. Actiunile Transelectrica au inchis sedinta de marti la 34,5 lei/tiltu, in crestere cu 2,99% fata de sedinta de luni . Valoarea totala a schimburilor cu actiuni Transelectrica a fost de 1,093 milioane lei.
Cele mai mari cresteri le-au inregistrat, marti, actiunile Socep Constanta, cu 4,95%, si Vrancart Adjud, cu 4,90%. Cele mai mari scaderi s-au inregsitrat pentru titlurile Artrom Slatina, cu 4,42% si Mefin Sinaia, cu 3,91%.
"In sedinta de miercuri am putea asista la o crestere a volatilitat ii si a lichiditatii la bursa", a mai spus Mihai Piscan.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului