Ungaria creste impozitele pentru a colecta inca 2,5 miliarde de euro
Data publicarii: 10-05-2012 | International
Guvernul ungar a aprobat miercuri cresterea unor impozite, instituind si o noua taxa pe tranzactiile financiare, sperand astfel sa creasca incasarile la buget cu circa 500 de milioane de euro in acest an si cu 2 miliarde de euro anul viitor, relateaza agentia EFE.
Potrivit ministrului economiei, Gyorgy Matolcsy, aceste masuri vor permite mentinerea deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB in anii urmatori. El a mai precizat ca, incepand cu luna iulie a acestui an, va intra in vigoare si taxa pe serviciile de telecomunicatii, perceputa pentru apelurile telefonice sau mesajele trimise, aceasta urmand sa fie de 2 forinti pentru fiecare minut de convorbire telefonica sau fiecare mesaj trimis (un euro echivaleaza cu 289 de forinti). Guvernul de la Budapesta estimeaza ca prin aceasta taxa va incasa circa 100 de milioane de euro in acest an si intre 170 si 200 de milioane de euro anul viitor.
O alta noua taxa este cea pe tranzactiile financiare, care va fi de 0,1% din valoarea acestora si ar putea aduce anul viitor la buget circa 450 de milioane de euro. Acest impozit va fi platit doar de societatile financiare, nu si de consumatori. Dar taxarea suplimentara a profiturilor bancilor, masura introdusa in anul 2010, va fi redusa la jumatate anul viitor, urmand sa dispara complet in anul 2014.
De asemenea, in cazul impozitului pe profit, care la ora actuala este de 10% pentru companiile care au incasat anul trecut mai putin de 500 de milioane de forinti si de 19% pentru celelalte, se va institui si o a treia cota de 30% pentru societatile care au venituri mai mari de 189 de milioane de euro.
Comisia europeana a cerut Ungariei sa adopte pana in luna iunie masuri pentru reducerea deficitului bugetar, in caz contrar urmand sa nu mai beneficieze anul viitor de fonduri de coeziune in valoare de 495 de milioane de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des