Let's Do It, World! Let's Do It, Romania!
Data publicarii: 04-05-2012 | Mediu
In 2012, peste 85 de tari din intreaga lume vor organiza o zi de curatenie generala, in perioada 24 martie-25 septembrie. Romania este pe harta mondiala - Ziua de Curatenie Nationala este 12 mai, zi in care vor mai face curatenie si Bulgaria, Republica Moldova si Turcia.
Actiunea globala de curatenie este organizata sub numele de Let's Do It, World!, fiind initiata de comunitatea cu acelasi nume, care cuprinde toate tarile in care a fost deja realizat proiectul Let's Do It!. Cele 85 de tari participante din intreaga lume isi propun sa aduca o schimbare reala si sa demonstreze ca oamenilor le pasa de natura si de tara in care locuiesc si ca vor sa traiasca intr-o lume mai responsabila. In aceeasi perioada cu Romania vor organiza actiuni si Estonia si Portugalia (24 martie), Mexic (31 martie), Austria si SUA - statul California (21 aprilie), Marea Britanie (13 mai). Lista completa este disponibila pe www.letsdoitworld.org.
Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa Let's Do It, Romania! ii invita pe toti locuitorii Romaniei sa ia parte la miscarea internationala de curatenie si sa arate ca le pasa de tara lor. Dupa succesul primelor doua editii din 2010 si 2011, la care au participat peste 500 000 de voluntari si care au colectat peste 1 300 000 de saci de deseuri, este momentul unei noi provocari pentru Romania.
Romania este cea mai mare tara din comunitatea "Let's Do It, World!” care a organizat o actiune de curatenie la nivel national. De asemenea, Romania este un model de succes pentru alte tari din proiect, mai multe initiative locale fiind preluate si la nivel international: aplicatiile create de echipa de IT, unele dintre strategiile de project management, logistica sau comunicare sunt acum folosite si in alte tari Let`s Do It!.
Anul acesta, actiunea de curatenie nationala va imbraca o noua forma: in fiecare judet vor fi propuse si alese zonele in care se va face curatenie, fiecare locuitor al tarii avand astfel posibilitatea de a propune si a vota zona pe care si-o doreste curata. Numarul de zone din fiecare judet va fi stabilit in functie de zonele propuse, dar si de resursele locale. Printre primele propuneri se numara padurea Snagov, Baneasa din Bucuresti, zona lacului Vidraru in Arges, Codrii Pascaniului in Iasi sau Lacul lui Eminescu in Botosani.
In urma etapei de vot, echipa Let's Do It, Romania! va comunica zonele alese in fiecare judet pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, zone care vor fi curatate pe 12 mai. Intregul regulament al campaniei va fi disponibil in curand pe www.letsdoitromania.ro. Dupa Ziua de Curatenie Nationala, zonele curatate vor fi monitorizate constant de echipele locale Let`s Do It, Romania!.
Obiectivul strategic al actiunii din acest an este cresterea procentului de reciclare al deseurilor colectate la 30% din numarul de saci colectati, de la 26% in 2011 si 17% in 2010.
Curatenia Nationala nu este singurul proiect organizat de echipa "Let's Do It, Romania!” in acest an. Dupa data de 12 mai, 3 proiecte noi vor fi demarate: Registrul National al Deseurilor, 0 deseuri si Let's Train It. Mai multe detalii vor fi anuntate in momentul lansarii.
Pentru mai multe informatii, persoanele de contact sunt:
Persoane de contact:
Anamaria Hancu, anamaria.hancu@letsdoitrormania.ro, 0734 857 405
Anca Banita, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678
Site: http://www.letsdoitromania.ro
Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro
Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman