PwC Romania premiata de Universitatea Babes-Bolyai
Data publicarii: 03-05-2012 | Afaceri
PwC a fost distinsa de Facultatea de Business din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca cu premiul pentru contributia la dezvoltarea antreprenoriatului in Romania, in cadrul Galei Premiilor Business 2012 organizata de prestigioasa scoala de afaceri transilvaneana.
"Antreprenoriatul si afacerile de familie trebuie privite diferit din cel putin doua considerente: in primul rand reprezinta un motor de regenerare economica si sociala, iar, in al doilea rand, din punct de vedere al gestionarii afacerii, ele trebuie privite ca o intersectie a trei cercuri de interese: afacerea, actionarii si familia. Primirea acestei distinctii reprezinta o recunoastere extraordinara a eforturilor constante ale PwC de a construi parteneriate puternice cu companiile antreprenoriale romanesti, investind in intelegerea nevoilor acestora, in dezvoltarea unor relatii pe termen lung si oferindu-le asistenta pentru fiecare etapa de consolidare si dezvoltare”, a declarat Alexandru Medelean, Director in cadrul PwC si Liderul Echipei de Servicii Integrate pentru Antreprenori. "Premierea noastra alaturi de companii foarte importante pe plan local asa cum sunt Rombat, Daw Benta Romania si Transavia, care sunt de altfel si clientii nostri, reprezinta o onoare in plus”, a adaugat Medelean.
In timpul ceremoniei de premiere, Alexandru Medelean a prezentat concluziile ultimei editii a studiului PwC - Family Business Survey, cel mai important instrument pentru determinarea problemelor cu care se confrunta afacerile de familie, studiu bazat pe raspunsurile a mai mult de 1600 de companii de familie din 35 de tari diferite.
Potrivit rezultatelor sondajului, 68% dintre cei chestionati s-au declarat ingrijorati de actualele conditii de piata, mult mai mult decat de intetirea competitiei (26%) sau de politicile publice si eventualele noi initiative de legislatiei fiscala (25%). In ceea ce priveste problemele operationale interne, respondentii au indicat dificultatea de a gasi forta de munca specializata (38%), in vreme ce 30% au declarat ca sunt ingrijorati pe problemele de lichiditate.
Sondajul a aratat ca un sfert dintre companiile intervievate se asteapta sa-si schimbe actionariatul in urmatorii 5 ani. 53% dintre acestea doresc sa transmita pachetul majoritar de actiuni urmatoarei generatii din familie, 21% intentioneaza sa vanda actiunile unei alte companii din domeniu, in vreme ce 20% ar urma sa vanda actiunile in favoarea unui fond de investitii.
Sondajul a indicat faptul ca desi aproape o jumatate dintre companiile de familie nu au un plan general de succesiune privind actionarii si managementul, exista totusi o preocupare pronuntata privind succesiunea in cazul pierderii subite a unui manager cheie sau actionar.
Potrivit sondajului, cele mai frecvente motive de disensiune intre actionarii afacerilor de familie le reprezinta strategia viitoare a companiei, performanta individuala si implicarea membrilor de familie in managementul companiilor.
In afara de premiul acordat PwC Romania, Facultatea de Business a mai oferit urmatoarele premii:
- - cea mai puternica companie din industria alimentara din Transilvania - SC Transavia SRL;
- - cel mai de succes joint-venture al afacerilor de familie - SC Daw Benta Romania SRL;
- - creativitate in domeniul eco-turismului - Daksa Eco - Equestrian Center;
- - investitii straine in Romania - SC Fujikura Automotive SRL;
- - investitii in domeniul hotelier - Hotel Grand Italia;
- - excelenta in inovarea de produse - SC Proplanta SRL;
- - cea mai longeviva si competitiva companie din industria cosmetica - SC Farmec SA;
- - competitivitate pe pietele externe - SC Rombat SA;
- - premiul pentru intreaga activitate academica - prof. univ. dr. Ioan Aurel Giurgiu.
PwC Romania are o echipa si o abordare dedicata companiilor antreprenoriale. Specialistii nostri au o intelegere profunda a obiectivelor de afaceri ale antreprenorilor romani. Peste 40% dintre clientii PwC Romania sunt companii antreprenoriale, iar acest segment a inregistrat cea mai mare crestere in ultimii ani.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani