60% dintre romani s-ar reloca in strainatate
Data publicarii: 09-04-2012 | HR/Cariere
Dupa cum am observat in studiul privind Mobilitatea fortei de munca in 2011, 84% din forta de munca din Romania era dispusa sa se relocheze in strainatate, iar 59% doar in tara.
In primul trimestru din 2012, 81% dintre romani declara ca s-ar reloca pentru un job. Dintre acestia 60% s-ar reloca chiar si in strainatate, iar 21% doar in alt oras din tara. Se poate observa o disponibilitate pentru relocare mai ridicata din partea respondetilor de sex masculin (64%, comparativ cu 36%). Cei mai mobili, indiferent de sex, sunt cei cu varsta cuprinsa intre 25-35 de ani (peste 46%).
Dintre cei care au optat pentru strainatate 59% isi doresc chiar o relocare permanenta, in timp ce 41% care s-ar muta doar temporar, pe o perioada determinata.
Site-ul gazduieste in acest moment peste 3000 de posturi, in tari precum: Belgia, Cipru, Finlanda sau Franta, iar printre cele mai vizate domenii regasim Servicii (Au Pair / Babysitter / Ingrijire, Entertainment, Hoteluri, Restaurante, Turism), IT, Inginerie si Sanatate.
Principalul motiv al deciziei de selectie a unui job in strainatate este dorinta pentru un nivel de trai mai ridicat, urmat de sansele de realizare reduse in Romania.
Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in martie 2012, pe un esantion total de 3593 respondenti. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie, cariera si stil de viata. Aceste sondaje nu sunt stiintifice si reflecta doar opiniile utilizatorilor.
--------
BestJobs este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova. In acest moment, BestJobs.ro gazduieste peste 2.100.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client. De asemenea, BestJobs.ro este site-ul cu cele mai multe anunturi de angajare din Romania.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani