Resursele FMI: Christine Lagarde cere sprijin din partea SUA
Data publicarii: 04-04-2012 | International
Directoarea generala a Fondului Monetar International /FMI/, Christine Lagarde, le-a cerut Statelor Unite ale Americii /SUA/, intr-un discurs rostit marti, la Washington, sa sustina eforturile institutiei mondiale pentru cresterea resurselor ei financiare, relateaza AFP.
''Suntem aici pentru a-i sluji pe membrii nostri, inclusiv SUA. Sprijiniti-ne'', declara dna Lagarde in acest discurs, al carui text a fost transmis presei si din care cea mai mare parte de adreseaza Statelor Unite.
''A sosit timpul pentru statele lumii sa se uneasca din nou pentru a face fata unei provocari economice majore si cu SUA ca partener de prim-plan'', spune dna Lagarde in textul pentru conferinta Asociatiei ziarelor statelor americane.
''Dupa cum stiti mai bine ca mine, exista o traditie in America rurala de ridicare a hambarelor, la care se strang toti vecinii pentru a le construi'', a explicat frantuzoaica, adaugand: ''Lectia este simpla: impreuna, comunitatea poate realiza ceea ce individul nu poate si toata lumea are de castigat din asta. Trebuie sa reflectam la ideea de a pune in comun resursele noastre mondiale precis in acesti termeni''.
Statele Unite ale Americii /SUA/, printre primele in 2009 care au contribuit la o triplare a resurselor imprumutabile ale FMI, ezita in prezent sa faca mai mult.
Washingtonul n-a ratificat o reforma prin care trebuie sa se dubleze capitalul FMI si care ar presupune ca SUA sa verse la FMI 63 miliarde de dolari. De asemenea, SUA au repetat constant de la sfarsitul lui 2011 ca nu doresc sa contribuie la noua crestere, prin intermediul imprumuturilor de la statele membre, a resurselor imprumutabile.
Aceste doua aspecte presupun un vot in Congres, a carui camera inferioara este controlata de catre republicani, foarte sceptici fata de utilitatea finantarii FMI de catre prima mare putere mondiala.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii