Bursa asteapta decizia Curtii Constitutionale pentru privatizarea BCR

Data publicarii: 09-10-2006
Sedinta de luni de la Bursa de Valori Bucuresti s-a dechis pe fondul unei lichiditati relativ reduse, deoarece piata asteapta decizia Curtii Constitutionale privind privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), informeaza NewsIn. "Piata este in tatonare si investitorii sunt in asteptarea deciziei Curtii Constitutionale legate de privatizarea BCR, care va fi dezbatuta astazi, dupa alegerea celui de-al noualea judecator, vom vedea daca aceasta lege va trece sau nu", a declarat Florin Cazan, trader la Raiffeisen Capital &Investment. La ultima dezbatere a Curtii Constitutionale, din luna septembrie 2006, pe marginea legii de privatizare a BCR nu a putut fi luata o decizie intrucat patru judecatori au votat in favoarea aprobarii, iar alti patru pentru respingere.

Valoarea totala a tranzactiilor incheiate in prima jumatate de ora la Bursa de Valori Bucuresti a fost de 4,456 milioane lei (1,265 milioane euro). Actiunile petroliere si ale societatilor financiare au dominat prima jumatate de ora de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti, pe fondul unei lichiditati relativ reduse si cu o usoara apreciere a cotatiilor de 0,29%.

Cotatiile SIF 1 si SIF 5 au scazut in deschiderea sedintei cu pana la 1%, in timp ce titlurile SIF 3 si SIF 4 s-au apreciat usor, cu pana la 0,5%.

Rompetrol Rafinare a deschis sedinta de la Bursa in crestere cu peste 2%, la 0,0935 lei/actiune, fiind efectuate tranzactii cu peste 10 milioane de actiuni, in valoare de aproape 1 milion lei. In schimb titlurile Petrom au scazut in deschiderea sedintei de la Bursa cu 0,83%, cotatia scazand la 0,6 lei/actiune in prima jumatate de ora.

Transelectrica a fost cel mai tranzactionat titlu dupa prima jumatate de ora, cand cotatia a urcat cu 4,36% la un nou maxim istoric, de 33,5 lei/actiune, valoarea totala a schimburilor depasind 1,1 milioane lei.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: