Brasov: Licitatia pentru aeroportul Brasov-Ghimbav a fost anulata
Data publicarii: 29-03-2012 | Turism
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a anulat, la jumatatea lunii martie, licitatia pentru construirea aeroportului international Brasov-Ghimbav. Presedintele Consiliului Judetean Aristotel Cancescu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca motivul anularii licitatiei este ''pueril'' si fara rost.
"Licitatia s-a anulat pentru un motiv pueril, pentru ca noi am fi trecut in caietul de sarcini ca firma care va executa lucrarile sa aiba cinci ingineri, si ca nu am fi cerut sa aiba si subingineri.Nu cred ca asta era o problema pentru anularea licitatiei. Puteau sa ne ceara acest lucru si l-am fi corectat, dar este clar ca se intentioneaza sa fim amanati pana la alegerile locale, sa nu putem incepe lucrarile la pista inainte de campania electorala, cu toate ca banii ii avem, proiectul exista, zona este viabilizata, expropierile sunt aproape de final", a explicat Cancescu.
Sursa citata a precizat ca nu numai la nivelul judetului Brasov se intampla astfel de lucruri. In calitatea sa de presedinte al Ligii Alesilor Locali din PNL are informatii de la colegii sai ca in mai multe judete din tara sunt licitatii blocate.
"Cred ca cele doua institutii ale statului ANREMAP si CNSC au sarcina sa ne blocheze. Este un lucru total incorect, iar cei care comit asemenea abuzuri trebuie sa plateasca. Va promit ca nu o sa las asemenea lucruri fara urmari. Se pot cere despagubiri si se pot face plangeri penale, pentru ca acestea sunt niste abuzuri in serviciu. Este clar suntem urmariti ca sa nu facem aceasta investitie", a mai afirmat presedintele Consiliului Judetean.
Pana in acest moment, pentru viitorul aeroport international Brasov-Ghimbav, Consiliul Judetean a viabilizat zona pe cele 200 de hectare, s-a dezafectat statia de epurare ape uzate, iar localitatea Halchiu a fost conectata la reteaua de apa a Brasovului, s-a imprejmuit zona si s-a realizat un drum provizoriu deocamdata. In prezent este in curs licitatia pentru indiguirea raului Besalcin cu fonduri de la Ministerul Mediului, a mai spus Aristotel Cancescu. Investitia se ridica la 60 de milioane de euro, fata de 100 de milioane de dolari in anul 2005 cand firma canadiana Intelcan a dorit sa realizeze aceasta investitie. Firma canadiana s-a retras din afacere anul trecut, iar constructia aeroportului a fost preluata de Consiliul Judetean.
Dupa constructia pistei, investitie care se ridica la aproape 20 de milioane de euro, Consiliul Judetean doreste sa atraga in afacere si alti investitori pentru finalizarea lucrarilor celorlalte constructii necesare functionarii aeroportului.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile