Citigroup a aranjat un imprumut sindicalizat de 150 milioane lei pentru ProCredit Bank

Data publicarii: 09-10-2006
150 milioane lei pentru ProCredit BankCitigroup a aranjat prima sindicalizare in moneda locala acordata sectorului privat din Romania, o facilitate de 150 milioane RON pentru banca de microfinantare ProCredit Bank Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Imprumutul are o maturitate de 5 ani si va fi utilizat pentru dezvoltarea portofoliului de credite oferite de ProCredit Bank micilor intreprinzatori. Tranzactia, lansata initial pentru 120 milioane RON si finalizata la suma de 150 milioane RON, a fost supra-subscrisa semnificativ.

Citigroup Corporate and Investment Banking, divizia de corporate banking a Citibank Romania, a fost unicul aranjor al acestei sindicalizari. Ceilalti membri ai consortiului sunt Alpha Bank, Bancpost, BCR, Eximbank, UniCredit si Volksbank.

"Suprasubscrierea tranzactiei marcheaza succesul intrarii ProCredit Bank pe piata locala a creditului sindicalizat si contribuie in acelasi timp la diversificarea resurselor de finantare ale bancii", a declarat Michael Kowalski, Director General ProCredit Bank Romania.

"Microintreprinderile si micile afaceri pot fi considerate ca fiind critice pentru dezvoltarea economica a Romaniei. Aceste categorii de clienti s-au dovedit in timp a fi parteneri dinamici si de incredere pentru banca. Intentia noastra este sa-i sustinem si sa facilitam accesul la servicii financiare si acelor clienti care sunt in general ignorati de alte banci comerciale", a adaugat Michael Kowalski.

"Suntem mandri ca Citibank Romania a condus aceasta sindicalizare, una dintre cele mai mari facilitati acordate unei institutii de micro-finantare din regiune. Tranzactia demonstreaza o data in plus capacitatea Citigroup de a oferi acces la finantari unei game extrem de diverse de institutii si, de asemenea, confirma angajamentul nostru de a sprijini initiativele din domeniul micro-finantarii", declara Shahmir Khaliq, Citigroup Country Officer.

"Credem ca aceasta tranzactie va oferi un exemplu si va ajuta in dezvoltarea unei piete locale a sindicalizarilor tot mai dinamica si flexibila. In plus, aceasta tranzactie largeste oferta de credite care va fi disponibila pentru institutiile de micro-finantare in viitor", adauga Bob Annibale, Global Director, Citigroup Microfinance Group.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: