KIWI Finance sustine proiectul Educatie financiara - Banii pe intelesul copiilor
Data publicarii: 21-03-2012 | Finante-Banci
In cadrul programelor sale de educatie si consultanta financiara, KIWI Finance sustine proiectul "Educatie financiara - Banii pe intelesul copiilor” ca materie optionala in clasele primare.
Proiectul se deruleaza pe baza manualelor realizate de doamna Ligia Georgescu Golosoiu, Consilier directie Cancelaria Bancii Nationale a Romaniei.
In aceasta etapa, miercuri 21 martie 2012, Anca Bidian - CEO KIWI Finance impreuna cu Ligia Georgescu Golosoiu, autoarea manualelor, vor distribui manualele elevilor de clasa a III-a de la Scoala generala nr. 183 din Sos. Chitila si vor sustine o scurta prezentare despre importanta banilor si a gestionarii lor corecte.
"Ne dorim sa educam elevii inca de la o varsta frageda de importanta pe care o are administrarea eficienta a banilor, parte importanta din viata noastra. In momentul de fata, disciplina Educatie Financiara este optionala in scoli, insa proiectul pe care il sustinem isi propune integrarea acesteia printre materiile obligatoriu de urmat. Sustinerea proiectului este parte a eforturilor noastre de a dezvolta pe termen lung responsabilitatea romanilor cu privire la gestionarea bugetului personal si pe cel al familiei.”, declara Anca Bidian, CEO KIWI Finance.
Materialul didactic contine manualul, caietul elevului si ghidul invatatorului si sunt realizate de doamna Ligia Georgescu Golosoiu, consilier directie Cancelaria BNR (Banca Nationala a Romaniei).
"Identificand necesitatea realizarii educatiei financiare in scolile din Romania, adica intr-un cadru institutionalizat, am avut in vedere si initiativa Comisiei Europene de a armoniza in toate tarile membre introducerea unui nou curriculum scolar pentru predarea educatiei financiare.
Prin implementarea noului optional urmarim cresterea gradului de implicare a cadrelor didactice, a copiilor si a parintilor acestora in activitati de educatie financiara si cunoasterea mai buna a particularitatilor culturale romanesti. Prin elaborarea ofertei de curriculum scolar "Educatie financiara” ca disciplina pentru clasele a III-a si/sau a IV-a, s-a urmarit conturarea unei imagini complete a modului in care banii sunt perceputi, cheltuiti, economisiti, imprumutati, investiti in societatea de azi, concomitent cu dobandirea unor abilitati de gestionare a banilor si de adoptare a unor decizii care au consecinte financiare.”, declara Ligia Georgescu Golosoiu.
Manualul ofera raspunsuri simple la intrebari precum ce sunt banii, ce este extrasul de cont, ce este un card, cum faci economii, prin exemple practice, jocuri, rebusuri si desene de colorat, adaptate varstei micutilor elevi.
Despre KIWI Finance:
KIWI Finance este lider pe piata de brokeraj bancar din Romania si a fost infiintata la sfarsitul anului 2003. KIWI Finance detine o retea teritoriala de 31 de sucursale si francize in toata tara. De la infiintare si pana in prezent, KIWI Finance a intermediat credite in valoare de aproximativ 600 milioane euro la peste 125.000 de clienti.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani