Banca Romaneasca ofera analiza preliminara simplificata pentru dosarele de credit
Data publicarii: Astazi, 20-03-2012 | Finante-Banci
Banca Romaneasca vine cu o solutie noua, menita sa ii ajute pe clientii care doresc sa acceseze credite din oferta actuala a bancii.
Astfel, prin sucursalele sale, banca pune la dispozitia clientilor un serviciu prin care se efectueaza o evaluare preliminara, in urma careia se poate comunica suma maxima eligibila. Aceasta evaluare preliminara se face pe baza prezentarii actului de identitate si tinand cont doar de declaratia clientului cu privire la veniturile inregistrate si locul de munca. Niciun alt document nu este solicitat in aceasta faza de analiza, permitandu-le astfel clientilor sa se informeze rapid asupra produselor din oferta bancii.
Suma maxima admisibila si eligibilitatea clientului sunt garantate de Banca Romaneasca, sub conditia ca informatiile din documentele justificative prezentate ulterior, dar si criteriile care au stat la baza stabilirii acestora sa nu se fi modificat.
Aceasta metoda de evaluare preliminara ia in considerare toate elementele necesare pentru a-i putea comunica unui client un rezultat cat mai exact. Timpul de raspuns la o astfel de solicitare este de cateva minute, iar clientii dispun apoi de maximum doua saptamani pentru a furniza documentele justificative necesare finalizarii aplicatiei de credit.
"Analiza preliminara simplificata vine in sprijinul clientilor nostri, care au de acum la dispozitie o solutie extrem de facila si rapida pentru a vedea modul in care se pot califica pentru unul dintre produsele de creditare ale bancii. Lansarea acestui serviciu face parte din strategia bancii de a pune la dispozitia clientilor produse de creditare usor de accesat, transparente si competitive”, a declarat Dan Grigoriu, Director Divizia Produse si Segmente Retail.
Despre Banca Romaneasca
Cu un capital social de pana la 200 de milioane de euro si o retea nationala de sucursale in toate orasele importante ale tarii, Banca Romaneasca are 18 ani de activitate pe piata bancara din Romania. In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 10,21% din capitalul social al bancii. Banca Romaneasca este una dintre cele mai lichide banci de pe piata locala, cu un indice de solvabilitate de 24%, comparativ cu o medie a sistemului de 14% si un minim reglementat de 10%.
In paralel, NBG este, in prezent, banca cu cele mai mari lichiditati din sud-estul Europei, fiind lider de piata in Grecia din punctul de vedere al depozitelor atrase. National Bank of Greece este cel mai vechi si cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat in anul 1841 si listat la Bursa de Valori din Atena inca din anul 1880. Incepand cu octombrie 1999, grupul este listat si la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienta de 169 de ani, cu o puternica prezenta internationala prin cele peste 1.700 de unitati bancare. Printre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara: NBG Securities Romania, Garanta Asigurari, NBG Leasing si NBG Factoring Romania.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile