Internetul, pe cale sa devina a cincea putere economica mondiala
Data publicarii: 20-03-2012 | IT&C
Daca reteaua internet ar fi o tara, ar fi pe cale sa devina a cincea putere economica mondiala in 2016, dupa Statele Unite, China, Japonia si India, dar in fata Germaniei, arata un studiu al biroului de strategie Boston Consulting Group, citat de 7sur7.be.
Peste patru ani vor exista 3 miliarde de internauti in lume, fata de 1,9 miliarde im 2010, iar economia internet urmeaza sa reprezinte 4.200 miliarde de dolari in tarile G20, fata de 2.300 miliarde de dolari in 2010, arata BCG intr-un raport publicat luni.
Aceasta dezvoltare este pusa indeosebi pe seama a doua tendinte: accesul la internet pe telefoanele mobile si internetul 'social', in care navigarea se face in mare parte in functie de afinitati. 'In lumea aflata in plina dezvoltare, multi consumatori merg +direct la social+', se spune in studiu, rezultatul a trei ani de anchete desfasurate in circa 50 de tari.
Printre statele din G20, Marea Britanie se afla in frunte in privinta contributiei internetului la economia globala a tarii: in 2016 internetul urmeaza sa reprezinte 12,4% din PIB, mai mult decat in Coreea de Sus, aflata pe pozitia a doua cu 8%, Europa celor 27 in general - 5,7%, Statele Unite - 5,4%, Canada - 3,6% sau Franta - 3,4%.
In China, unde populatia de internauti creste exponential, reteaua de internet urmeaza sa reprezinte 6,9% din PIB. BCG arata ca internetul este un atu pentru intreprinderi: 'In multe tari, printre care China, Germania, Turcia si Franta, intreprinderile mici si mijlocii, care au conexiuni active cu consumatorii pe internet, si-au marit vanzarile mai repede decat cele cu prezenta scazuta sau nula pe internet, diferenta fiind de pana 22%', adauga BCG.
'Incurajand firmele sa fie intre pe internet, tarile isi pot imbunatati perspectivele in ceea ce priveste concurenta si cresterea', incheie coautorul raportului, Paul Zwillenberg, asociat BCG.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman