Societatea Nationala a Sarii si-am dublat profitul fata de anul trecut
Data publicarii: 19-03-2012 | Afaceri
Societatea Nationala a Sarii a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 66,1 milioane euro, cea mai mare de la infiintarea societatii. De asemenea, profitul brut al companiei s-a dublat in anul 2011 comparativ cu 2010, ajungand la 5,2 milioane euro.
"Rezultatele financiare ale companiei arata ca am reusit sa ne recapatam pozitia pe o piata extrem de competitiva si ca am gasit resursele necesare pentru a contrabalansa efectele adverse pe care criza economica le-a avut asupra industriei chimice, principalul beneficiar al productiei noastre” spune Directorul General Gabriel Muraru.
In 2011, Societatea Nationala a Sarii a extras peste 2,4 milioane tone de sare, cantitate record in ultimii 5 ani, din aceasta cantitate aproximativ 27% fiind destinata exportului. Compania a platit la stat taxe si impozite de aproximativ 20,8 milioane euro, fara sa aiba datorii curente sau arierate catre bugetul de stat.
Pe langa extractia sarii, Societatea Nationala a Sarii este unul din pilonii turismului balnear din Romania, 5 galerii saline scoase din exploatare fiind modernizate si deschise publicului. In 2011, peste 1 milion de persoane au vizitat salinele de la Ocnele Mari, Cacica, Praid, Slanic Prahova si Targu Ocna. Compania are dreptul de a folosi marca "Romania -Explore the Romanian Garden”, fapt care, pe viitor, va duce la cresterea exponentiala a numarului de turisti straini care viziteaza salinele din Romania.
"Ne propunem ca pe viitor sa continuam politica de modernizare a exploatarii sarii, de introducere a unor metode de management performant, consolidand pozitia de leader de piata in Romania si castigarea de noi piete externe, precum si diversificarea activitatii (turism salin, depozitare/stocare in golurile miniere), in conformitate cu actualele conditii economice din Romania si de pe plan international” mai adauga Gabriel Muraru.
Pentru anul 2012, compania si-a propus sa continue politica de crestere a cifrei de afaceri si a profitului, prin exploatarea rationala si protectia zacamintelor de sare, modernizarea rapida a tehnologiilor de extractie, procesare si ambalare a sarii, respectarea tuturor cerintelor de protejare a mediului si cresterea competitivitatii prin accesarea finantarilor din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice POS-CCE 2007 - 2013, Axa prioritara IV, eficienta energetica.
Despre Societatea Nationala a Sarii: Societatea Nationala a Sarii S.A. este o societate pe actiuni infiintata in baza Hotararii de Guvern numarul 767/21.11.1997, fiind unul dintre cei mai vechi producatori de sare din Romania. Societatea Nationala a Sarii este recunoscuta pe plan international, fiind membra a "Asociatiei Europene a Producatorilor de Sare" EUSALT cu sediul la Bruxelles si a Institului de Cercetari pentru Extractia Sarii in Solutie (SMRI) cu sediul in Encinitas - California.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman