Citigroup, desemnat intermediar exclusiv pentru tranzactiile Fondului Proprietatea
Data publicarii: 07-03-2012 | Bursa
Citigroup Global Markets Limited a fost desemnat intermediarul exclusiv pentru facilitarea tranzactiilor care implica interesele Fondului Proprietatea in vanzarea, transferul sau alta forma de instrainare a unor companii nelistate de distributie si furnizare de electricitate si gaze naturale, a anuntat marti Franklin Templeton Investment Management Limited UK - Sucursala Bucuresti, administrator unic al Fondului Proprietatea.
Fondul Proprietatea detine actiuni intre 12 si 24% la 13 companii nelistate, din categoria celor mentionate, valoarea totala a acestor actiuni fiind de 527,6 milioane de euro sau aproximativ 15% din Valoarea Actualizata Neta (VAN), conform celei mai recente VAN a Fondului Proprietatea, calculata la 31 ianuarie 2012. Pentru calculul in euro a fost folosita rata oficiala de schimb la 31 ianuarie 2012.
"Mandatul pe care l-am oferit Citigroup este in concordanta cu unul dintre obiectivele noastre cheie, acela de a reduce ponderea companiilor nelistate din portofoliul Fondului Proprietatea. Prin aceasta masura, speram sa cream plus valoare pentru actionarii nostri. Credem ca reteaua de contacte pe care Citigroup o are in industrie si experienta in consultanta pentru asemenea tip de tranzactii ne vor ajuta sa ne asiguram ca, in cazul in care vor avea loc tranzactii, acestea vor fi incheiate in cei mai buni termeni posibili pentru Fond', a declarat Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea.
Franklin Templeton Investment Management Limited UK - Sucursala Bucuresti, in calitate de Administrator Unic si Manager de Investitii al S.C. Fondul Proprietatea S.A. ('Fondul'), a anuntat ca desemnarea Citigroup Global Markets Limited ca intermediar exclusiv pentru facilitarea uneia sau mai multor posibile tranzactii care implica interesele Fondului Proprietatea a fost facuta in urma unui proces de selectie initiat in noiembrie 2011.
Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investitii de tip inchis, iar obiectivul sau investitional este aprecierea pe termen lung a capitalului prin investitii in principal in actiuni romanesti.
Franklin Templeton si-a stabilit un birou in Bucuresti in mai 2010, cu o echipa de 27 de angajati, incluzand 6 specialisti locali in investitii sprijiniti de cei 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets.
Franklin Templeton Investment Management Limited este o filiala a Franklin Resources Inc, o organizatie globala de management al investitiilor ce opereaza sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizeaza solutii globale si locale de management al investitiilor administrate de echipele de investitii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Fiduciary Trust, Darby si Bissett.
Compania are mai mult de 60 de ani de experienta in investitii si administreaza active in valoare de peste 704 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 31 ianuarie 2011.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile