Toate bancile din Grecia vor participa la schimbul de obligatiuni
Data publicarii: 07-03-2012 | Finante-Banci
Toate bancile din Grecia care detin obligatiuni suverane elene eligibile pentru schimb sunt asteptate sa ia parte la schimbul de obligatiuni, au declarat marti pentru Reuters patru surse bancare.
Un bancher a afirmat ca bancile detin impreuna obligatiuni suverane elene de peste 40 miliarde de euro.
Detinatorii de obligatiuni suverane elene au termen pana la 8 martie sa semneze acordul negociat intre Grecia si Institutul International de Finante.
Luna trecuta, creditorii privati au acceptat reducerea cu 53,5% a valorii initiale a obligatiunilor grecesti pe care le detin, peste obiectivul final care prevedea o stergere de 50%. Pierderile reale care vor fi inregistrate in conturile creditorilor privati vor fi mai mari de 70%.
'Ma astept ca toate bancile din Grecia sa participe la schimbul de obligatiuni', a declarat pentru Reuters un important bancher elen.
Grecia se asteapta ca detinatorii de obligatiuni suverane elene sa accepte oferta unica de a sterge aproximativ 100 miliarde de euro (140 miliarde de dolari) din datoria Atenei si este gata sa-i forteze sa participe la schimbul de obligatiuni, daca va fi necesar, a afirmat luni ministrul elen de finante Evangelos Venizelos.
12 banci si investitori, printre care Allianz, AXA SA, Alpha Bank, BNP Paribas SA, CNP Assurances (CNP), Commerzbank AG, Deutsche Bank AG, EFG Eurobank Ergasias SA, Greylock Capital Management, ING Groep NV, Intesa Sanpaolo SpA, National Bank of Greece SA, au anuntat luni ca accepta sa participe la acordul negociat intre Grecia si Institutul International de Finante (IIF), ce prevede o stergere de 53,5% a valorii initiale a obligatiunilor grecesti din portofoliul bancilor.
Reusita operatiunii de stergere partiala a datoriilor Greciei depinde de raspunsul concret al bancilor, companiilor de asigurari si fondurilor de investitii la oferta propusa.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman