RBS Romania si NESsT Romania continua parteneriatul
Data publicarii: 06-03-2012 | Finante-Banci
RBS Romania anunta continuarea parteneriatului cu NESsT Romania inceput in 2007, sustinand cea de-a treia editie a Competitiei Intreprinderilor Sociale. Principalul obiectiv al editiei din 2011-2012 este acela de a spori capacitatea ONG-urilor din Romania de a dezvolta intreprinderi sociale.
O intreprindere sociala este o afacere creata in scopul de a rezolva intr-o maniera sustenabila o problema sociala grava. Intreprinderile sociale isi propun sa produca un impact social semnificativ si/sau sa genereze venituri durabile care sa ajute organizatiile care le-au creat sa-si promoveze misiunea.
RBS Romania va sprijini competitia pe tot parcursul ei, atat din punct de vedere financiar, cu o suma de 10.000 euro, cat si prin voluntariat. Angajatii bancii se vor implica in evaluarea studiilor de fezabilitate si a planurilor de afaceri pentru implementarea sau extinderea intreprinderilor sociale dezvoltate de catre aplicantii la competitie.
Competitia Intreprinderilor Sociale editia 2011-2012 a fost lansata la sfarsitul anului trecut. S-au inregistrat un numar record de 85 de aplicatii, dintre care au fost alese 25. Organizatiile selectate vor parcurge o perioada de 8-10 luni de consultanta din partea NESsT, pentru dezvoltarea ideii de intreprindere sociala, beneficiind concret de workshop-uri de evaluare a pregatirii organizationale, de redactare a studiilor de pre-fezabilitate si fezabilitate si, in final, de definitivare a planului de afaceri.
La sfarsitul acestei perioade de invatare intensa de care vor beneficia organizatiile selectate, 5 dintre cele mai bune idei vor primi din partea NESsT cate o finantare de implementare a ideii de intreprindere sociala in valoare de pana la 10.000 dolari. Competitia se va finaliza in acest an cu o gala de decernare a premiilor unde vor fi anuntate cele 5 organizatii finaliste. La acest eveniment, RBS Romania va oferi unul dintre premiile finale de recunoastere a celor mai bune concepte de intreprinderi sociale.
Una dintre ideile de intreprindere sociala inscrise consta in dezvoltarea unui cadru institutional prin care turisti romani si straini sa aiba acces la experienta satului romanesc, alaturi de oamenii locului. O alta organizatie doreste sa redea copiilor dintr-o comunitate darul stapanirii mestesugului traditional al modelarii lutului. O a treia organizatie doreste sa promoveze cunoasterea limbii aromane prin realizarea de DVD-uri cu desene animate in aceasta limba.
"Competitia Intreprinderilor Sociale este o oportunitate pentru sectorul non-profit din Romania de a-si spori impactul social. Ne bucuram sa investim in astfel de proiecte comunitare ce sunt in acord cu valorile noastre, atat financiar cat si prin activitatea de
voluntariat a angajatilor bancii intr-un domeniu, de altfel, familiar noua”, a declarat Marijana Vasilescu, Director Marketing si Comunicare, RBS Romania.
"Suntem bucurosi sa lucram in cadrul celei de a treia competitii organizate de NESsT in Romania cu organizatii care recunosc potentialul intreprinderilor sociale de a le creste gradul de independenta financiara si de a spori impactul misiunii lor in comunitate”, a adaugat Despina Iancu, Asociat pentru Dezvoltarea Intreprinderii, NESsT Romania.
Comuncat de presa
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman