MKB Bank a finalizat preluarea pachetului majoritar de actiuni la Romexterra
Data publicarii: 06-10-2006"Plata catre cei care si-au vandut actiunile va incepe pe data de 9 octombrie 2006", se mai precizeaza in comunicatul MKB. "Astfel, MKB preia controlul complet, la nivel operational si strategic, asupra bancii. MKB Bank considera achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al bancii drept o investitie strategica pe termen lung si nu intentioneaza sa vanda, ci dimpotriva, va lua in considerare cumpararea de noi actiuni ale bancii", se mai spune in comunicat.
"Intrarea in sectorul financiar romanesc reprezinta un pas strategic pentru MKB, a treia banca din Ungaria, detinuta in proportie de 89,62% de Bayerische Landesbank (Germania). Investitia in Romexterra Bank reprezinta o platforma excelenta pentru a deveni un grup financiar important in Europa Centrala si de Est", se mai spune in comunicatul MKB Bank.
In primele opt luni ale anului 2006, Romexterra Bank si-a dezvoltat rapid activitatea, creditele acordate segmentelor corporate si retail inregistrand o crestere de 45% fata de finele anului 2005, peste media de crestere, de 31%, a sectorului bancar din Romania.
"MKB Bank intentioneaza sa extinda reteaua teritoriala a Romexterra Bank pana la 150 unitati la nivel national intr-o perioada de 10 ani si, ca o consecinta directa, pe termen lung, banca va deservi 70.000 clienti corporate, inclusiv IMM-uri, si 700.000 clienti retail", se mai spune in comunicatul MKB.
Consultantii financiari ai MKB pentru aceasta tranzactie au fost Deloitte si Enterprise Capital, iar consultatul juridic a fost RTPR (Radu Taracila Padurari Retevoescu S.C.A.).
MKB Bank este a treia banca din Ungaria, activele sale totale fiind de peste 6,5 miliarde euro. BayernLB detine aproape 90% din actiunile MKB si este a saptea banca din Germania.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani