(De)zbatere pentru Delta!
Data publicarii: 27-02-2012 | Mediu
Incepand de astazi, Asociatia Salvati Dunarea si Delta impreuna cu partenerul sau in proiect, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), incep consultarile si dezbaterile despre problemele Deltei pe http://www.rezervatia-deltadunarii.ro/forum/. Forumul face parte din strategia de informare si constientizare cu privire la importanta conservarii biodiversitatii si a dezvoltarii durabile a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD), in cadrul proiectului "Delta Dunarii - Paradisul aproape pierdut!”
Comunitatile si autoritatile locale, turistii, antreprenorii si organizatiile neguvernamentale sunt unii dintre factorii responsabili pentru problemele cu care se confrunta astazi ecosistemul deltaic. Prin urmare implicarea lor este esentiala pentru a gasi cele mai bune solutii de management al Rezervatiei.
Toti iubitorii Deltei Dunarii sunt invitati sa contribuie la gasirea celor mai bune solutii pentru problemele cu care se confrunta Delta. Cele trei mari directii pe care forumul este structurat sunt biodiversitatea, turismul si traiul in armonie cu natura.
Biodiversitatea Rezervatiei este amenintata, printre altele, de pescuitul iresponsabil, de vanatoarea ilegala care ameninta specii pe cale de disparitie, de incintele indiguite care blocheaza ciclurile firesti ale naturii. Aceste subiecte vor fi dezbatute in cadrul grupului "Biodiversitate si pentru mai departe”.
Un viitor sustenabil pentru Delta inseamna ecoturism: comunitatile se pot dezvolta prin turism, iar turistii pot explora o adevarata minune a naturii. Cum sa se practice turismul vom dezbate in grupul "Turism pentru Delta, nu impotriva ei”.
A trai intr-o Rezervatie a biosferei nu inseamna doar interdictii. Cheia prosperitatii este imbinarea perfecta a intereselor oamenilor cu protectia de care are nevoie natura. Ce presupune armonizarea activitatilor omenesti cu mediul natural? Afla in grupul de lucru "Comunitati deltaice prospere”.
Specialistii ARBDD si Salvati Delta vor urmari indeaproape dezbaterile de pe forum si vor prelua subiectele si solutiile participantilor la discutii, conturand astfel agendele celor 65 de intalniri locale din aceasta vara, dar si temele centrale ale simpozionului national "Avem o Delta. Cum procedam?”, ce se va desfasura la Bucuresti in luna octombrie 2012.
Forumul este gazduit de noul website al ARBDD, realizat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in cadrul proiectului "Delta Dunarii - Paradisul aproape pierdut! Campanie de informare si constientizare cu privire la protejarea biodiversitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii”. Sute de fotografii si filme care ilustreaza speciile si habitatele de pe teritoriul Rezervatiei, precum si alte materiale informative despre ce este Delta si care sunt codurile de conduita adecvate locuirii si vizitarii ei vor fi postate de-a lungul proiectului pe site-ul http://www.rezervatia-deltadunarii.ro.
"Delta Dunarii - Paradisul aproape pierdut! Campanie de informare si constientizare cu privire la protejarea biodiversitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii" este un proiect implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in perioada ianuarie 2011 - decembrie 2012. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) - Axa prioritara 4 "Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii”.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman