Grupul Renault a sustinut 26 de masteranzi la Universitatea din Pitesti
Data publicarii: 23-02-2012 | HR/Cariere
La sfarsitul saptamanii trecute, la Universitatea din Pitesti, douazeci si sase de absolventi ai masterului « Managementul logisticii » si-au sustinut lucrarea de disertatie. Toti masteranzii au promovat.
Aflat la a patra generatie de absolventi, Programul de Masterat este organizat de catre departamentul de fabricatie si management din cadrul Universitatii Pitesti, in colaborare cu Universitatea Paul Verlaine din Metz, Franta, si sustinut de Grupul Renault. Masterul « Managementul logisticii » dureaza un an si jumatate (trei semestre) si se adreseaza absolventilor cu licenta care lucreaza sau doresc sa lucreze in domeniul logisticii industriale sau al gestiunii productiei. Cei mai buni dintre studenti beneficiaza, prin programul Erasmus, de stagii de cercetare la Universitatea din Metz.
Grupul Renault este o prezenta dinamica in educatia si formarea masteranzilor, oferindu-le burse de studiu si expertiza din partea specialistilor sai in domeniul logisticii industriale. Logistica este foarte importanta in activitatea auto, deoarece prin intermediul ei se asigura materiile prime, piesele si subansamblurile pentru fluxul de fabricatie, dar si punerea produsului finit la dispozitia clientului.
Principalele entitati ale Grupului Renault in Romania sunt Uzinele Dacia (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica si Sasiuri, Directia Logistica, inclusiv centrul RIR-ILN), centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie, directia comerciala Renault Commercial Roumanie si Matrite Dacia.
Directia Logistica Dacia este a treia mare entitate a Dacia, care asigura buna functionare a uzinelor Vehicule si Mecanica Dacia. Cei peste 600 de angajati ai directiei asigura: programarea si organizarea industriala, securizarea aprovizionarilor, organizarea livrarilor de la furnizori, transportul pieselor si vehiculelor, expedierea colectiilor catre siturile de asamblare a modelelor din gama Entry.
Comunicat de presa
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani