Traian Basescu: Tratatul privind stabilitatea fiscala trebuie semnat pe 1 martie
Data publicarii: 14-02-2012 | Politica
Tratatul privind stabilitatea fiscala trebuie semnat pana la 1 martie si nu poate fi parafat fara o sustinere a partidelor parlamentare sau macar a majoritatii acestora, a declarat, luni, presedintele Traian Basescu, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni cu partidele din coalitie.
"In ceea ce priveste Tratatul vreau sa fie foarte clar ca nu este o urgenta a presedintelui. Tratatul, daca vom decide sa-l semnam, trebuie semnat pe 1 martie si trebuie pregatite procedurile de semnare a tratatului. Ca atare nu mai avem prea mult pana sa luam o decizie, iar tratatul nu poate fi semnat fara o sustinere a partidelor parlamentare sau macar a majoritati parlamentare pentru acest demers", a subliniat seful statului.
Seful statului a sustinut ca in comparatie cu situatia oamenilor care se afla in suferinta din cauza conditiilor meteo, ratificarea Tratatului european poate parea un subiect secundar, dar a subliniat ca Romania nu mai poate intarzia procesele de luare a deciziei in privinta semnarii acestui document.
Traian Basescu a aratat ca la consultarile cu formatiunile politice ale Puterii a propus semnarea unui protocol de catre partidele parlamentare in vederea ratificarii Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara si a precizat ca fara acesta nu se poate semna acest tratat. "Am discutat cu partidele politice si propunerea pe care le-am facut-o a fost sa se semneze un protocol la nivelul tuturor partidelor parlamentare. Din cate am discutat cu partidele de Opozitie, cu ocazia altor intalniri, nu exista o pozitie din acest punct de vedere, dar trebuie sa avem convingerea ca exista macar o majoritate parlamentara care sustine semnarea tratatului", a spus seful statului intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.
Traian Basescu a subliniat ca in lipsa unui astfel de protocol nu se poate semna Tratatul european la 1 martie. "Sper ca in timpul cel mai scurt sa fie redactat protocolul si partidele politice care sunt de acord cu participarea noastra la tratatul de stabilitate fiscala, ca tratat interguvernamental si nu tratat al Uniunii, sa se pronunte pentru ca decizia politica sa poata fi luata in timp util si comunicata in timp util la Bruxelles", a aratat seful statului.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice