Vodafone relanseaza cursa 3G in Romania
Data publicarii: 05-10-2006
Serviciul 3G Broadband este denumirea comerciala sub care Vodafone furnizeaza produsele si serviciile High-Speed Downlink Packet Access (HSDP), trecand astfel Internetul mobil in banda larga si devenind un concurent pentru furnizorii de solutii fixe.
"Reteaua 3G Broadband permite in prezent viteze de pana la 1.8 MBps, insa specialistii nostrii terseaza deja noi tehnologii care vor permite foarte curand atingerea unor viteze de pana la 3,4MBps", a declarat Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.
Vodafone este primul operator de telefonie mobila care a lansat serviciile HSDPA in Europa, Vodafone Romania fiind a saptea divizie europeana a companiei care lanseaza aceste servicii si anoua la nivel mondial.
Prezent la lansarea Noului serviciu Vodafone, Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei infoematiei a plasat initiativa operatorului de telefonie mobila in contextul strategiei nationale de broadband, strategie care are ca obiectiv atingerea numarului de patru milioane de conexiuni in banda larga, la nivelul anului trecut in Romania existand doar 840.000 de astfel de conexiuni.
"In cazul de fata vorbim despre o tehnologie care este in deplin acord cu strategia nationala de broadband pe care o dezvoltam in acest moment. Conexiunile mobile in banda larga oferite de Vodafone incepand de astazi vor juca un rol important an atingerea obiectivului principal al acestei strategii, cele patru milioane de conexiuni in banda larga la nivelul anului 2009" a declarat ministrul comunicatiilor.
Oficialii Vodafone au mai anuntat ca noul serviciu este disponibil in cadrul unei oferte promotionale la pretul de 45 de dolari pentru cardul de date plus un abonament lunar de 35 de dolari pentru pachetul de 1 Gb, in plus pana la 31 martie 2007 toate abonamentele 3G Broadband voe avea aceleasi preturi ca si cele pentru serviciile 3G.
Vodafone a lansat serviciile 3G in romania in aprilie 2005 fiind primul operator de telefonie mobila care a lansat tehnologia 3G in tara noastra. La nivelul lunii septembrie compania a raportat un numar de 230.000 de clienti 3G in Romania si un numar total de peste 6,7 milioane de clienti.
La nivel mondial Vodafoneare divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 33 de tari avand peste 9,1 milioane de clienti 3G si peste un milion de utilizatori de carduri de conectare 3G dintr-un numar total de 186,8 milioane de clienti.
Vodafone Group Plc a achizitionat 80% din operatorul autohton Connex de la compania canadiana Telesystem International Wireless (TIW) in mai anul trecut, devenind actionar unic, si a schimbat numele companiei in aprilie 2006.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii