'Portretele Bancnotelor', o noua emisiune de marci postale
Data publicarii: 09-02-2012 | Diverse
O noua emisiune de marci postale - "Portretele Bancnotelor", care promoveaza personalitatile romanesti a caror imagine este reprodusa pe bancnotele emise in tara noastra, este pusa in circulatie de Romfilatelia din Bucuresti.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, noua emisiune de marci postale "Portretele bancnotelor" ilustreaza pe timbrul cu valoarea nominala de 0,80 lei - portretul lui Nicolae Iorga, pe timbrul cu valoarea nominala de 1,40 lei - portretul lui George Enescu, pe timbrul cu valoarea nominala de 2,10 lei - portretul lui Nicolae Grigorescu, pe timbrul cu valoarea nominala de 2,40 lei - portretul lui Aurel Vlaicu, pe timbrul cu valoarea nominala de 3,00 lei - portretul lui Ion Luca Caragiale, pe timbrul cu valoarea nominala de 3,10 lei - portretul lui Lucian Blaga si pe timbrul cu valoarea nominala de 6,00 lei - portretul lui Mihai Eminescu.
Un produs special al acestei emisiuni il reprezinta albumul filatelic realizat intr-un tiraj limitat de 600 exemplare, continand blocul de sase timbre cu sapte viniete, plicul "prima zi" a emisiunii, numerotate cu rosu de la 001 la 600 si avand aplicata in folie de aur stampila "prima zi" a emisiunii.
Noua emisiune de marci postale va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara incepand de vineri, 10 februarie.
Incepand cu secolul al XIX-lea, bancnotele au fost tiparite pe hartie fina multistrat, rezistenta la manuire, purtatoarea unei imagini filigranate ca mijloc de protectie impotriva falsificarii.
Dupa anul 1980, multe tari au adoptat bancnotele din polimeri. Prima bancnota din polimeri emisa de Romania (Banca Nationala) a fost cea de 2.000 lei din 1999, lansata cu ocazia eclipsei totale de soare din 11 august.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani