Piata de leasing operational - 15-20% crestere estimata pentru 2012
Data publicarii: 02-02-2012 | Finante-Banci
Piata de leasing operational a crescut in 2011 cu 17% fata de perioada similara a anului anterior, atingand 37.397 de unitati, fata de 31.923 inregistrate la sfarsitul lui 2010.
Conform datelor centralizate de ASLO, in topul primelor 5 companii membre, in functie de numarul de autovehicule administrate, intra: ALD Automotive, cu 18% cota de piata si o flota de 6.705 unitati, LeasePlan Romania, cu 17% cota de piata si o flota de 6.267 de unitati, Porsche Mobility, cu 16% cota de piata si 5.888 autovehicule, Arval Service Lease Romania, cu 12% cota de piata si 4.362 de unitati si FMS, cu 2.412 autovehicule si o cota de piata de 6%. Pentru 2012, se estimeaza o crestere de 15% a pietei, pana la o valoare totala de 43.000 de unitati atinse.
"In 2012, in conditiile in care economia se asteapta sa inregistreze o crestere de pana la 1%, iar piata auto s-ar putea mentine la nivelul anului 2011, piata de leasing operational ar putea sa creasca cu aproximativ 15-20% datorita reducerilor de costuri prin externalizare. Cresterea poate proveni atat din dezvoltatea organica a flotelor clientilor actuali, cat si din faptul ca tot mai multe firme vad avantajele leasingului operational si apeleaza la acest serviciu cu incredere”, a declarat Bogdan Apahidean, Presedinte ASLO.
In structura serviciilor solicitate anul trecut pentru companiile membre ASLO, reprezentand 89% din piata, dominante au fost serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote), cu o cota de 70.8%, in crestere cu 3,2% fata de 2010, urmate de serviciile de management de flote - 20.3% si de cele de leasing operational (exclusiv finantare) - 9.5%, ambele in usoara scadere fata de 2010.
Anul trecut, au fost inmatriculate aproximativ 9.945 autovehicule prin leasing operational, reprezentand 12% din inmatricularile de autoturisme si autovehicule comerciale usoare, in crestere cu 17% fata de 2010.
In 2011, ASLO a initiat o serie de actiuni pentru crearea unor canale de comunicare cu partenerii de afaceri si cu autoritatile. Asociatia, inregistrata la Ministerul de Finante, monitorizeaza constant schimbarile legislative legate de leasingul operational supuse dezbaterii publice pe site-ul Ministerului cu scopul de a trimite propuneri. In plus, Asociatia urmareste si analizeaza reglementarile care vizeaza domeniul auto si fiscal pentru a face recomandari pe marginea proiectelor si documentelor legislative. In prezent, ASLO participa impreuna cu Asociatia Societatilor Financiare din Romania - ALB la dezbaterea publica asupra modificarii OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Despre ASLO
Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a devenit functionala in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata pe 17 noiembrie 2010, in conformitate cu legile din Romania. Membrii cu drepturi depline ai ASLO sunt principalele companii de leasing operational de pe piata romaneasca: ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, DiRENT Group, Fleet Management Services, LeasePlan Romania, Porsche Mobility, Alexandros Long Term Rental, BT Finop Leasing, Hertz Lease, RCI Finantare Romania, Unicredit Leasing Fleet Management, iar cei patru membri asociati sunt: Autonom Rent a car, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare, EurotaxGlass's Romania si SGS Romania. Asociatia este deschisa tuturor companiilor de profil interesate.
ASLO isi propune sa promoveze conceptul de leasing operational si sa sustina cele mai bune practici in industrie fiind o interfata eficienta intre comunitatea pe care o reprezinta si comunitatea de afaceri si autoritati, protejand in acelasi timp interesele membrilor sai.
Conducerea Asociatiei este asigurata in prezent de domnul Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania, in calitate de presedinte si de domnii Christian Busch, director general Arval Service Lease Romania si Daniel Ivan, director general Fleet Management Services, in calitate de vicepresedinti.
Pentru detalii suplimentare: www.aslor.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului