Ministerul Economiei: Sursele necesare de gaze naturale sunt asigurate pentru urmatoarele zile
Data publicarii: 02-02-2012 | Actualitate
Sursele necesare de gaze naturale sunt asigurate pentru urmatoarele zile astfel incat alimentarea consumatorilor sa se deruleze fara sincope, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri remis miercuri Agerpres.
Potrivit sursei citate, miercuri alimentarea cu gaze naturale s-a desfasurat in intreaga tara fara probleme deosebite, iar presiunile in Sistemul National de Transport au valori normale.
In 31 ianuarie, consumul de gaze naturale inregistrat la nivel national a atins maximul ultimei perioade de temperaturi scazute, cifrandu-se la 71,5 milioane mc.
Ca urmare a masurilor dispuse de Comisia de Coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale, constituita la nivelul Ministerului Economiei, au fost asigurate toate cantitatile necesare, astfel incat toti consumatorii au fost alimentati corespunzator. Cantitatile au provenit din urmatoarele surse: productie interna - 31 milioane mc, extractie din depozite - 23 milioane mc, importuri - 17,5 milioane mc.
Potrivit MECMA, productia interna si extractia din depozite sunt la valorile maxime permise din punct de vedere tehnic, astfel incat completarea consumului se face din import.
Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, arata, marti, ca, in ultimele zile, din cauza temperaturilor foarte mici, presiunea in retelele de gaze naturale a scazut, dar nu se impune declararea situatiei de urgenta.
'Presiunea a scazut in retea, dar e normal, pentru ca este un consum mare. Tinem presiunea sub control ca sa nu depasim stadiul critic, pragul de la care apar probleme. Nu este cazul sa declansam situatia de urgenta. Avem cadrul legislativ sa luam masurile care se impun, nu este cazul acum. In urmatoarele zile vom vedea', a adaugat oficialul MECMA.
Acesta a subliniat ca, in aceste zile, Comisia de Coordonare din cadrul Ministerului Economiei s-a asigurat ca Romgaz SA, OMV Petrom si distribuitorii privati EON si GDF Suez au la dispozitie cantitatile necesare pentru a acoperi cresterea medie a consumului de gaze naturale, cu aproximativ 20%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului