Schimbare de management la X-Trade Brokers Romania
Data publicarii: 31-01-2012 | Bursa
Tadeusz Kuropatwinski preia conducerea sucursalei X-Trade Brokers din Romania ca director general, inlocuindu-l pe Victor Safta, care s-a retras din functia detinuta pentru a-si pune in aplicare alte proiecte.
Tadeusz Kuropatwinski s-a alaturat companiei X-Trade Brokers in anul 2009, ca Associate Manager la sediul central din Polonia, iar din 2010 a ocupat functia de director adjunct al sucursalei din Romania, fiind responsabil cu coordonarea departamentelor de marketing, resurse umane si financiar. Anterior activitatii sale in X-Trade Brokers, Tadeusz a colaborat cu compania Accenture in Management Consulting. Kuropatwinski are un masterat in corporate finance si unul in management (la Warsaw School of Economics) si a absolvit un program international de management CEMS, clasat de catre Financial Times in top 3 programe de general management. Tadeusz Kuropatwinski vorbeste poloneza, engleza, germana si romana.
"Este o sarcina dificila si plina de responsabilitati pe care o preiau avand doua obiective majore. Pe de o parte imi propun consolidarea pozitiei pe care X-Trade Brokers o are pe piata romaneasca mai ales din prisma educatiei populatiei in acest domeniu si a transformarii tranzactionarii pe pietele financiare intr-un "sport de masa”. Pe de alta parte, vizez cresterea volumelor tranzactionate in mod constant de catre clientii nostri”, a aratat Tadeusz Kuropatwinski, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.
X-Trade Brokers, cea mai mare casa de brokeraj din Europa Centrala si de Est, s-a lansat pe piata din Romania in anul 2009, iar in cei trei ani de activitate s-a remarcat prin programele extensive gratuite de educare a romanilor in ceea ce priveste pietele de capital. Peste 5.000 de persoane au participat in 2011 la programele de instruire gratuita organizate de X-Trade Brokers, astfel incat totalul participantilor in perioada 2009- 2011 a ajuns la 21.000. In 2012, compania va continua sa organizeze atat seminarii si webinarii gratuite, cat si sesiuni de pregatire contra cost- realizate conform unor cerinte precise ale unui grup de persoane.
« X-Trade Brokers se adreseaza persoanelor cu venituri medii si peste medie, pentru deschiderea unui cont de tranzactionare fiind necesara suma minima de 2.000 lei, iar pentru initierea unei tranzactii- suma minima de 100 Euro ; romanii sunt foarte dornici sa invete sa tranzactioneze si foarte multi dintre clientii nostri au facut progrese importante in ceea ce priveste sistemele de management al riscului care sa ii impiedice sa aiba pierderi semnificative, ceea ce ne arata ca eforturile noastre educationale au o finalitate laudabila », a precizat Tadeusz Kuropatwinski.
Pe platforma X-Trade Brokers se efectueaza tranzactii cu CFD-uri (Contracte pentru Diferenta), tranzactionarea realizandu-se in urma depozitarii unei marje initiale, care reprezinta o garantie pentru tranzactie si care are valori cuprinse intre 1% si 20% din valoarea tranzactiei; astfel, in cazul tranzactiilor pe piata valutara, marja este de 1%, asa incat cu un depozit de garantie de 1.000 Euro, o persoana poate efectua tranzactii de 100.000 Euro sau, cu un depozit de 100 Euro poate realiza o tranzactie de 10.000 euro.
« Ca si volum de business, pentru anul curent obiectivul principal este stabilizarea volumelor tranzactionate si scaderea componentei <<sezoniere>>, prin care avem luni calendaristice in care marcam 1 miliard Euro tranzactii in marja si alte luni cu volume mult mai mici ; ne propunem atragerea de noi clienti (in 2011 am castigat peste 800 de noi clienti), precum si cresterea volumelor tranzactionate de fiecare client, in primul rand prin sprijinirea acestora in mod educativ astfel incat sa isi creasca profiturile realizate din tranzactii si sa isi reduca dramatic pierderile », a aratat Kuropatwinski.
Programele de educatie privind pietele financiare au crescut randamentele pe care le-au realizat clientii romani: in 2010, acestea au ajuns pana la 102% pe an, iar in 2011 au crescut pana la 294%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului