Unul din cinci angajati din intreaga lume lucreaza de acasa (sondaj)
Data publicarii: 25-01-2012 | HR/Cariere
Aproximativ 20 la suta din angajatii din intreaga lume, in special cei din Orientul Mijlociu, America Latina si Asia, lucreaza frecvent de acasa, iar aproape 10 la suta fac acest lucru zilnic, releva un nou sondaj Ipsos/Reuters.
Lucratul de acasa ('telecommuting') este in mod special popular in India, unde mai mult de jumatate din angajati practica acest lucru, dar si in Indonezia (34 la suta), Mexic (30 la suta), Argentina, Africa de Sud si Turcia, cu procente putin mai mici.
Aceasta optiune de serviciu este cel mai putin populara in Ungaria, Germania, Suedia, Franta, Italia si Canda, unde sub 10% din angajati lucreaza de acasa.
Printre avantajele lucratului de acasa se numara un stres mai redus ca urmare a lipsei navetei si un echilibru intre munca si viata personala.
Termenul de 'telecommuting' se refera la angajatii care lucreaza izolati din biroul lor, comunicand prin e-mail, telefon sau mesageriile online, zilnic sau ocazional.
Progresele tehnologice si din comunicatii le permit oamenilor sa lucreze eficient fara a fi constant la birourile lor din sediile companiilor la care sunt angajati.
Autorii studiului mai noteaza ca acesta este un trend in crestere, din moment ce 34% dintre angajatii care lucreaza prin intermediul e-mailului, telefonului sau a mesageriei online spun ca ar fi dispusi sa lucreze de acasa intr-un program cu norma plina.
Sondajul a fost realizat online pe un esantion de 11.383 de persoane din in 24 de tari - Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franta, Germania India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Rusia, Spania, SUA, Suedia, Turcia si Ungaria.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului