Unul din cinci angajati din intreaga lume lucreaza de acasa (sondaj)
Data publicarii: 25-01-2012 | HR/Cariere
Aproximativ 20 la suta din angajatii din intreaga lume, in special cei din Orientul Mijlociu, America Latina si Asia, lucreaza frecvent de acasa, iar aproape 10 la suta fac acest lucru zilnic, releva un nou sondaj Ipsos/Reuters.
Lucratul de acasa ('telecommuting') este in mod special popular in India, unde mai mult de jumatate din angajati practica acest lucru, dar si in Indonezia (34 la suta), Mexic (30 la suta), Argentina, Africa de Sud si Turcia, cu procente putin mai mici.
Aceasta optiune de serviciu este cel mai putin populara in Ungaria, Germania, Suedia, Franta, Italia si Canda, unde sub 10% din angajati lucreaza de acasa.
Printre avantajele lucratului de acasa se numara un stres mai redus ca urmare a lipsei navetei si un echilibru intre munca si viata personala.
Termenul de 'telecommuting' se refera la angajatii care lucreaza izolati din biroul lor, comunicand prin e-mail, telefon sau mesageriile online, zilnic sau ocazional.
Progresele tehnologice si din comunicatii le permit oamenilor sa lucreze eficient fara a fi constant la birourile lor din sediile companiilor la care sunt angajati.
Autorii studiului mai noteaza ca acesta este un trend in crestere, din moment ce 34% dintre angajatii care lucreaza prin intermediul e-mailului, telefonului sau a mesageriei online spun ca ar fi dispusi sa lucreze de acasa intr-un program cu norma plina.
Sondajul a fost realizat online pe un esantion de 11.383 de persoane din in 24 de tari - Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franta, Germania India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Rusia, Spania, SUA, Suedia, Turcia si Ungaria.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii