Schimbari in conducerea Bancii Transilvania
Data publicarii: 20-01-2012 | Finante-Banci
- Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania, intrunit in data de 19 ianuarie a.c., a luat act de demisia lui Robert Rekkers din functia de director general al BT si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie.
- Peter Franklin, membru al Consiliului de Administratie al bancii din anul 2010, a fost numit administrator delegat pentru coordonarea activitatii executive a BT si a Comitetului Executiv de Management, pe o perioada de interimat;
- Peter Franklin are experienta de 37 de ani in domeniul financiar - bancar.
Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania l-a desemnat ca administrator delegat interimar, pentru coordonarea activitatii BT si a Comitetului Executiv de Management, pe PETER FRANKLIN. Peter Franklin face parte din Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania din anul 2010 si va prelua acest mandat, incepand cu data de 1 februarie 2012.
Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: "Ii multumesc lui Robert Rekkers, in numele meu, al membrilor Consiliului de Administratie si al actionarilor, pentru contributia sa, timp de peste 9 ani, la ceea ce inseamna azi Banca Transilvania. A fost, cu siguranta, un factor esential al succesului BT”.
Peter Franklin face parte din echipa Bancii Transilvania din august 2010, fiind nominalizat de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in Consiliul de Administratie si este, de asemenea, membru in Comitetul de Audit si in Comitetul de Remunerare al BT.
Are o experienta de 37 de ani in domeniul financiar bancar, in companii de prestigiu cum ar fi General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrand atat in Asia, cat si in Europa. Este absolvent al Oxford University.
"Ii spunem bun venit lui Peter Franklin in noua sa pozitie in cadrul bancii noastre. In calitate de membru al Consiliului de Administratie al bancii, s-a remarcat prin know-how si implicare. Sunt convins ca vom face echipa buna si de acum inainte, pentru a continua dezvoltarea Bancii Transilvania” - adauga Horia Ciorcila.
Robert Rekkers a indeplinit functia de director general al Bancii Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de 3 ori de catre Consiliul de Administratie. Venirea sa la Banca Transilvania, in anul 2002, a coincis cu trasarea unei noi strategii de business de catre Consiliul de Administratie BT, strategie care a prevazut 3 directii de actiune: consolidarea Bancii Transilvania, lansarea Grupului Financiar Banca Transilvania si repozitionarea BT in sistemul bancar romanesc.
"Cu siguranta, Banca Transilvania va ocupa un loc aparte in cariera mea si sunt mandru de rezultatele obtinute aici. Mi-a placut mai ales spiritul antreprenorial pe care l-am intalnit la BT si ma bucur ca banca a devenit una dintre cele mai mari institutii bancare din Romania. Am incredere in Banca Transilvania, in rolul ei tot mai important pe piata. Puterea ei vine din interior, datorita acelei echipe de succes cu care am avut placerea sa lucrez atatia ani” afirma, la plecare, Robert Rekkers.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani