Vila sau apartament? Cum si-au schimbat romanii preferintele imobiliare
Data publicarii: 13-12-2011 | Imobiliare
- - Procentul romanilor care si-ar cumpara o vila, in locul celor care ar alege un apartament, este in crestere.
- - 3 din 5 potentiali clienti ar investi azi in achizitia unei vile, in comparatie cu 1 din 5 in 2008
- - Spatiul locuibil mult mai mare si gradina sunt printre principalele motive pentru care romanii ar alege o vila in detrimentul unui apartament
- - Pretul unei vile echivaleaza in prezent cu suma pe care un client ar fi achitat-o in urma cu trei ani pentru un apartament cu doua camere
Studiile realizate in acest an de compania imobiliara Promo Seconda, dezvoltatorul proiectului DaCasa Residence din zona de Nord a Bucurestiului, indica faptul ca romanii au devenit mult mai prudenti si mai selectivi in alegerile lor imobiliare. Astfel, cei care initial, in plin boom imobiliar, erau hotarati sa cumpere un apartament cu doua camere - in stadiul de proiect contra sumei de 100.000 de euro - se felicita azi pentru ca au amanat sa ia decizia finala. Motivul: cu aceiasi bani, in prezent, pot cumpara o vila cu o suprafata construita de 130 mp si gradina aferenta de pana la 135 mp.
"Proiectul DaCasa Residence este compus din 48 de vile trifamiliale, dar include totodata sapte blocuri cu un total de 147 apartamente. Studiile au scos la iveala faptul ca tot mai multe familii sunt intereste sa achizitioneze vile, iar noi am venit in intampinarea cererii. Nu am neglijat insa nici solicitarile de apartamente la bloc si, in final, am decis sa realizam un complex rezidential din care toti sa avem de castigat”, a declarat Mauro Lufino, Directorul General al Promo Seconda.
Din studiile realizate de Promo Seconda a rezultat ca 3 din 5 potentiali clienti ar investi azi in achizitia unei vile, in comparatie cu 1 din 5 in urma cu trei ani. Dezvoltatorul imobiliar s-a adaptat rapid cererii din piata, iar in prezent are in constructie vile de trei tipuri:
- de tip A: include un garaj la subsol, parterul cu bucatarie, baie si pridvor, primul etaj este format din doua dormitoare single, un dormitor matrimonial cu baie si o baie, etajul al doilea va consta dintr-un dormitor dublu cu baie si dressing. Cele doua niveluri sunt legate printr-o scara interioara.
- de tip B: are un subsol cu pivnita, parterul include o bucatarie, baie si pridvor, iar primul etaj este format din doua dormitoare single, un dormitor matrimonial cu baie si o alta baie. Acest tip de vila are un loc de parcare in interior, iar cele doua niveluri sunt, de asemenea, conectate printr-o scara interioara.
- de tip C - vila trifamiliala: vilele laterale sunt compuse din doua niveluri legate cu o scara interioara; la parter au sufragerie, bucatarie, baie si pridvor, iar la etaj cuprind cate doua dormitoare cu o baie, un dormitor matrimonial cu o baie proprie, precum si un balcon, in timp ce vila centrala are la etaj doar doua dormitoare si o baie, precum si un balcon. Vila are si o mansarda care poate fi transformata intr-un dormitor si o baie.
Preturile vilelor din cadrul complexului DaCasa Residence incep de la 91.500 de euro si pot ajunge la 105.000 de euro. Locuintele dispuse central au o suprafata construita de 123 mp si dispun de cate o gradina de 67 mp, iar vilele dispuse lateral au o suprafata construita de 130 mp si dispun de cate o gradina a carei suprafata variaza intre 125 si 135 mp. Fiecare dintre imobile va beneficia de cate un loc de parcare, dar si de boxa.
In ceea ce priveste achizitia unui apartament nou, Promo Seconda a identificat prin studiile sale ca romanii sunt in continuare interesati de locuintele de doua, respectiv trei camere, care sa nu depaseasca 70.000 de euro.
"Si aici am adaptat preturile apartamentelor, iar in cadrul proiectului DaCasa Residence acesta incep de la 42.500 de euro si pot ajunge la 70.000 de euro. Suprafetele totale ale apartamentelor sunt intre 57 mp si 85 mp, iar apartamentele de la parter dispun si de cate o gradina a carei suprafata variaza intre 14 si 91 mp”, adauga Mauro Lufino.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani