Constructiile, afectate de neplata arieratelor
Data publicarii: 07-12-2011 | Imobiliare
Constructorii estimeaza o crestere a afacerilor intre 10 si 20% in 2012, dupa ce in perioada care a trecut de la inceputul crizei economice, constructiile au fost, poate, cel mai afectat sector. Aproape jumatate dintre firmele din domeniu s-au inchis, iar numarul de angajati a scazut consistent.
Reprezentantii patronatelor au de data aceasta previziuni optimiste.
Spun insa ca ar fi nevoie de un buget mai mare pentru investitii, chiar daca guvernul se mandreste cu unul dintre cele mai mari procente alocate in acest scop de statele europene si prevede, la randul sau, in proiectul de buget, o crestere a sectorului constructiilor.
Investitorii mai atrag insa atentia si asupra intarzierilor pe care statul le mai are la platile catre firmele prestatoare.
Chiar daca sectorul constructiilor a inregistrat o crestere in ultimul trimestru al anului 2011, iar estimarile constructorilor pentru anul viitor sunt optimiste, acest domeniu este insuficient incurajat de autoritati, cred reprezentantii Federatiei Patronatelor din Constructii.
Acestia sunt nemultumiti de bugetul pe 2012 alocat investitiilor si cred ca pentru redresarea sectorului este nevoie de mult mai mult.
Neplata arieratelor "afecteaza grav activitatea firmelor"
De asemenea, patronii firmelor de constructii acuza neplata datoriilor, care aduc prejudicii mari celor aproape 400.000 de angajati in constructii din Romania.
Cristian Erbasu, presedintele Federatiei Patronatelor din Constructii, crede ca aceasta problema afecteaza grav activitatea firmelor, care au conturile blocate si sunt executate silit de creditori.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii