Declaratie comuna privind protectia mediului intre Romania si Israel
Data publicarii: 25-11-2011 | Mediu
Romania si Israel au semnat, joi, la Ierusalim, o declaratie comuna de intentie pentru cooperare in domeniul protectiei mediului, a anuntat, joi, Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).
Astfel, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a semnat alaturi de omologul sau israelian, Gilad Erdan, Declaratia comuna de intentie privind protectia mediului, eveniment ce a avut loc cu ocazia sedintei interguvernamentale israeliano-romane, desfasurata la Ierusalim.
Domeniile generale de cooperare, cuprinse in declaratia de intentie, privesc strategiile, programele si politicile de mediu ale celor doua tari.
Romania si Israel vor colabora pe teme precum managementul resurselor de apa, combaterea efectelor secetei si inundatiilor, prevenirea poluarii apelor, epurarea si reutilizarea apelor uzate; managementul durabil al deseurilor, inclusiv reciclarea acestora, prevenirea generarii excesive de deseuri si prevenirea traficului ilegal cu deseuri; adaptarea la efectele schimbarilor climatice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera; conservarea biodiversitatii si managementul ecosistemelor; monitorizarea de mediu; constientizarea populatiei cu privire la protectia mediului, tehnologiile de mediu - in special in domeniul apelor si al energiei regenerabile; prevenirea si combaterea desertificarii.
Conform ministrului roman al Mediului, declaratia comuna de intentie prevede intentia celor doua parti de a semna in viitorul apropiat un Memorandum de Colaborare in domeniul protectiei mediului.
Anterior semnarii declaratiei comune de intentie, ministrul Laszlo Borbely s-a aflat in vizita la Tel Aviv, in perioada 16-17 noiembrie, cu prilejul organizarii, de catre Israel, a celei de-a 6-a Expozitii Internationale si a celei de a 3-a Conferinte Internationale in domeniul apelor, energiei regenerabile si managementului mediului (Conferinta WATEC 2011).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des