Economia mondiala are in fata o perioada dificila
Data publicarii: 22-11-2011 | International
Dupa ce aproape intreaga atentie a lumii economice a fost indreptata inspre Europa, apar elemente de risc si in alte regiuni majore. In China, vicepremierul Wang Qishan a avertizat privind o recesiune globala « cronica » si si-a reluat afirmatiile pesimiste luni, afirmand ca prioritatea tarii sale este sustinerea propriei economii. Sugestiile au fost limpezi si au anihilat speranta ca o politica de limitare a exporturilor si intarire a importurilor va veni dinspre China in ajutorul economiilor dezvoltate. Tensiunile comerciale dintre SUA si China risca sa intre astfel intr-o noua faza. « China lasase impresia ca a devenit mai flexibila. De fapt, Yuan-ul intrase pe o panta ascendenta, avantajoasa pentru Europa si SUA. Mesajul recent este insa foarte diferit, China aratand ca are probleme acasa, risca ea insasi o incetinire, asa incat se va ocupa mai putin de sprijinirea Vestului pana cand lucrurile se vor indreapta… Și asta ar putea lua destul timp», a aratat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.
Pietele au reactionat mai ales la viziunea pesimista pe termen mai lung: in viziunea inaltului oficial chinez, avem in fata o perioada prelungita de recesiune, nu doar un soc temporar. Teoria sa capata argumente daca luam in considerare povara datoriei acumulate in cele mai multe dintre economiile dezvoltate si dezvoltarea unor practici de consum nesustinute de castiguri de productivitate. Ajustarea consumului real se poate reflecta intr-o perioada prelungita de cresteri modeste alternand cu recesiuni pentru economia globala.
In SUA, Comitetul insarcinat cu gasirea unor capitole bugetare de unde cheltuielile sa fie reduse cu cel putin 1,2 trilioane de dolari in urmatorii 10 ani este asteptat sa anunte ca nu a fost realizata o intelegere. Conform legislatiei din august, aceasta ar insemna ca vor fi implementate reduceri automate in domeniul militar si al unor programe de cheltuieli interne. Lipsa unei vointe politice comune afecteaza increderea ca SUA detine vointa politica pentru a reduce o datorie ce a depasit 15 trilioane de dolari. « Nevoia de a reduce datoria publica a SUA pe termen lung si de a limita deficitul pe termen scurt mentine o atitudine agitata in piete. Pana la urma, economia americana a dat semne peste asteptari in ultima perioada, dar austeritatea va frana o buna parte din acest elan. In intreaga lume avem mai multe surse de instabilitate. Daca avem semne de intrebare privind economia in SUA, China si Europa, Romania are o singura cale de urmat : prudenta in impartirea banilor publici si dirijarea resurselor spre investitii strategice. Trebuie sa renuntam la cheltuielile nejustificate economic, altfel pretul platit va fi foarte mare», a precizat Victor Safta.
****
Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.
X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.
X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piata de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzactioneaza instrumente derivate pe piata extrabursiera, decontarile tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piata (institutii financiare, banci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent la conturile de investitii.
La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 25 miliarde Euro (in marja).
Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.
Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizatǎ de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.
Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).
Pentru mai multe informatii vǎ invitǎm sǎ vizitati www.xtb.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului