Sera veche de la Gradina Botanica, redeschisa cu sprijinul Alpha Bank
Data publicarii: 15-11-2011 | Finante-Banci
Dupa 35 de ani, Gradina Botanica "Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti redeschide Sera Veche, Pavilionul recent reabilitat cu sprijinul Alpha Bank adapostind un colt de padure tropicala.
Sera Veche a Gradinii Botanice a fost construita intre anii 1889-1891, dupa modelul Serelor din Liege (Belgia). In 1976, a fost inchisa pentru public, continuand sa adaposteasca doar plante de cultura. Pavilionul reabilitat in anul 2011 a fost gandit ca un colt de padure tropicala. Prin biodiversitatea uluitoare pe care o adaposteste, padurea tropicala starneste permanent curiozitatea cercetatorilor si impune respect pentru rolul primordial pe care il are in mentinerea vietii pe Terra. Acest pavilion va fi extrem de util studentilor biologi care pot cunoaste aici reprezentanti ai multor familii de plante exotice, pot observa diversitatea formelor biologice, diversitatea tipurilor de organe vegetative, de flori, fructe, seminte. De asemenea, pavilionul reprezinta un loc ideal pentru activitati de educatie ecologica cu prescolari si scolari.
Proiectul de reabilitare a fost sprijinit de Alpha Bank Romania. Inca din 2010, Alpha Bank sprijina Gradina Botanica "Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti prin Platforma de responsabilitate sociala Alpha Green, ce reuneste initiativele in sprijinul protejarii mediului inconjurator. Sub umbrela Alpha Green, la Gradina Botanica "Dimitrie Brandza” s-au organizat numeroase campanii si evenimente: aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Gradinii, plantari de copaci cu participarea angajatilor bancii, concursuri foto, campanii educative, expozitii de plante.
"Alpha Bank Romania a restaurat un monument istoric de mare valoare, care dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Sa ne gandim ca Arghezi, Caragiale, Barbilian s-au putut plimba prin aceasta sera cu palmieri si alte plante tropicale, dar generatiile urmatoare n-au mai putut-o vizita. Acum se redeschide aceasta parte din sera veche, care a necesitat reparatii extinse, in respectul arhitecturii originale. Batrana Doamna care este Gradina Botanica incepe sa nu mai arate asa de batrana, ci sa fie pur si simplu o doamna frumoasa”, a sustinut rectorul Universitatii din Bucuresti, prof.univ.dr. Ioan Panzaru.
"Suntem incantati ca Alpha Bank Romania a sustinut proiectul de reabilitare a Pavilionului din cadrul serelor vechi, un monument de patrimoniu care merita sa fie redat orasului si locuitorilor sai, cu atat mai mult cu cat serele vechi implinesc in acest an 120 de ani de la infiintare. ” a declarat dl. Sergiu Oprescu, Presedintele Executiv Alpha Bank Romania.
Vizitarea Pavilionului "Padurea Tropicala” este gratuita.
Programul de vizitare este in zilele de Marti, Joi, Sambata si Duminica, intre orele 9-13.
Pretul unui bilet de intrare la Gradina Botanica este de 5 lei, iar al unui bilet redus este de 2 lei. Beneficiaza de reducere elevii, studentii si pensionarii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani