Pariurile sportive, joc social benefic individului si comunitatii
Data publicarii: 08-11-2011 | Diverse
Despre dificultatile vietii de zi cu zi nu are rost sa vorbim, pentru ca sunt un lucru comun. Asupra felului in care le putem pune in paranteza pentru a ne trage sufletul si a ne recapata puterile de lupta este insa cazul sa ne aplecam pentru a explica in ce mod pariurile sportive pot indeplini acest rol. Toata lumea cauta modalitati de relaxare. Nu toate foarte reusite. Nu toate relaxante cu adevarat. Nu toate benefice. E clar asadar ca nimeni nu poate trai intr-o tensiune continua, nici nu poate sta cu arma la picior neabatut. Chiar si cei mai rezistenti soldati au nevoie de odihna si recuperare.
La fel si noi toti, aflati in batalia nu neaparat usoara, ba chiar dimpotriva, a vietii, trebuie sa avem ragazul si inteligenta de a ne reincarca bateriile. Ramane de vazut cum. Sa ne gandim putin la pariurile sportive. Capacitatea lor de rupere de cotidian nu poate fi negata, dupa cum nici placerea jocului, o constanta universala a omului. Asadar avem pentru inceput placerea si deconectarea oferita de joc. Ce mai avem? Placerea mizei si a pariului, a necunoscutului care ne asteapta, poate, cu o victorie. Daca nu, macar cu o senzatie, cea de aventura si suspans. In pariurile sportive, mai ales ca nu e vorba de sume mari, nimeni nu pierde. Castigatori sunt toti, unii ai pariurilor efective, ceilalti ai placerii, ai deconectarii si ai suspansului. Care, pentru a fi cumparat din alta parte, ar costa mult mai mult si ar fi chiar si periculos in anumite circumstante.
Pariurile sportive sunt asadar un joc de castig si un joc de relaxare. Indeplineste conditiile necesare pentru a ocupa acel loc din decursul zilei de care toti avem nevoie pentru a putea continua si a doua zi. Acopera greul, risipeste tristetea si ne ofera un moment de euforie placut si confortabil, fara riscuri. Ne mai ofera si posibilitatea de a castiga, ceea ce nu e deloc neglijabil. Sa fim realisti si sa recunoastem ca nu toti suntem castigatori in viata cotidiana. Sau nu castigam bataliile in fiecare zi. Sau nu le castigam asa de glorios si de deplin cum ne-am dori. Dar cine dintre oameni este multumit cu ceea ce are si nu mai are nevoie de efort? Suntem toti, e clar, supusi unui stres continuu, fie ca am invins, si trebuie sa pastram ce am castigat in viata, fie ca nu am invins, si atunci trebuie sa ne continuam efortul pentru a ne indeplini telurile.
Pariurile sportive reprezinta, psihologic vorbind, atat deconectarea de greul vietii, cat si declicul necesar pentru a descarca stresul si frustrarile acumulate. Si acestea sunt prezente la toti, indiferent de scara ierarhica. Pariurile sportive reusesc, intr-un mod non-violent si nepericulos, sa ia din spinarea sufletului aceste acumulari de tensiune prin tensiunea traita intens a jocului, eliberand astfel persoana de raul pe care si l-ar putea face, siesi sau semenilor, daca ar continua sa adune ceea ce il doare si il nemultumeste.
In acest punct, pariurile sportive devin un calmant si o practica sociala benefica, prin aceea ca descarca intr-un mod placut si la vedere tensiuni si nemultumiri care nu ne-ar face bine nici individual, nici pe ansamblu, ca societate. Este nu doar placut, ci si inteligent sa avem asemenea locuri si asemenea jocuri prin care sa avem toti sansa sa castigam.
Viata e de multe ori nedreapta. Pariurile sportive sunt, in schimb, corecte, mai corecte decat orice sistem. Aici castiga nu "cine trebuie”, nu cine are relatii sau "se descurca”, ci cine stie regulile jocului si le joaca in mod inteligent. Pariurile sportive nu sunt doar recreative, ci inteligente, si il obliga pe jucator sa isi foloseasca inteligenta, stiut fiind ca daca o pune la treaba nu-i va lua nimeni rasplata. Pariurile sportive sunt recreative tocmai prin faptul ca recreeaza, in mic, o viata mai buna, in care avem toti sansa noastra si in care regulile nu sunt trucate si masluite pentru avantajul nimanui. Sistemul pariurilor sportive este transparent, Ministerul Finantelor poate urmari pe terminalele puse la dispozitie de organizatorii de pariuri tot ceea ce se intampla in acest domeniu, asa incat frauda sau pacaleala este exclusa. Unde mai au parte jucatorii de atata corectitudine? Unde mai au cu adevarat sanse egale, oferite in mod nediscriminatoriu?
Iata de ce pariurile sportive reprezinta un joc social de mare importanta, iar practicarea lui normala, moderata, aduce mai multe beneficii persoanei, dar si corpului social, decat ne-am gandi la prima vedere.
Daca adaugam la aceste avantaje beneficiile financiare date de corectitudinea sistemului care reprezinta probabil cea mai verificata afacere din Romania, ceea ce presupune taxele si impozitele care sunt platite de furnizorii de pariuri sportive sau locurile de munca pe care le asigura, putem extrage concluzia ca pariurile sportive reprezinta un joc social benefic atat individului, si comunitatii.
Sursa: Asociatia Organizatorilor de Pariuri din Romania "ROMANIAN BOOKMAKERS”
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice