Accident cu o masina din Bulgaria? Scurt ghid de urmat
Data publicarii: 02-11-2011 | Auto
Numarul in continua crestere al romanilor care conduc masini inmatriculate in Bulgaria au condus si la o crestere a numarului de accidente provocate de acestia pe teritoriul Romaniei.
Daca in cazul unui accident in care sunt implicate doar masini inmatriculate in Romania procedura de urmat este simpla si deja a devenit o rutina, in cazul in care aveti ghinionul sa fiti lovit de o masina cu numere de Bulgaria, pasii de urmat pana veti putea repara masina, sunt mai anevoiosi.
Procedura de urmat dupa un accident cu o masina din Bulgaria
Dupa producerea accidentului, puteti alege sa incheiati o constatare amiabila sau sa declarati accidentul la Politie si sa obtineti un proces-verbal.
Apoi, avand datele politei RCA (Cartea Verde) a conducatorului autovehicului inmatriculat in Bulgaria trebuie sa verificati pe siteul BAAR care este corespondentul asiguratorului bulgar in Romania. Tot acolo veti putea gasi datele de contact ale corespondentului roman caruia trebuie sa va adresati pentru a putea constata dauna si obtine plata reparatiilor necesare autovehicului..
In cazul in care societatea de asigurari bulgara nu are un corespondent in Romania atunci BAAR va gestiona direct aceasta cauza.
Cartea Verde acopera pagubele produse tertilor pe teritoriul altor tari. Incepand din 2007 fiecare asigurare rca contine si Cartea Verde care va permite sa circulati cel putin in tarile Uniunii Europene precum si in Elvetia, Norvegia, Islanda, Croatia si Andorra. Unele societati de asigurari ofera acoperire si in alte state decat cele mentionate mai sus.
Daca masina care va loveste este radiata din Bulgaria atunci aceasta va fi considerata un autovehicul din Romania si automat, daunele provocate vor fi platite de catre Fondul de Protectie a Victimelor Strazii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman