Guvernul intentioneaza sa stimuleze creditarea pentru mediul privat
Data publicarii: Astazi, 02-11-2011 | Finante-BanciPrimul-ministru Emil Boc a anuntat ca Executivul intentioneaza sa modifice schemele de ajutor de stat si ajutor minimis, precum si modul de acodare a garantiilor guvernamentale in vederea unui acces mai facil al mediului privat la creditare.
La prima sedinta a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, premierul Boc le-a prezentat partenerilor sociali strategia de dezvoltare socio-economica pentru anul 2012, din perspectiva modului in care va fi construita proiectia bugetara pe anul viitor. Primul-ministru a dat asigurari reprezentantilor sindicatelor si patronatele ca alocatiile bugetare pentru investitii vor ramane consistente si in anul 2012, astfel incat sa fie stimulate revirimentul mediului de afaceri si crearea de locuri de munca. In acest sens, Boc a precizat ca obiectivele pentru investitii vor fi prezentate pentru prima data in mod detaliat in Legea bugetului, nu doar suma globala.
Patronatele i-au solicitat sefului Guvernului sa vina cu solutii la problema accesului la credite pentru companii. "Primul-ministru a precizat ca la nivelul Guvernului se regandesc schemele de ajutor de stat, ajutor de minimis si de acordare a garantiilor guvernamentale, pentru 2012, astfel incat sa imbunatateasca accesul mediului privat la creditare, inclusiv pentru IMM-uri. De asemenea, la nivelul Guvernului se cauta solutii pentru simplificarea mecanismelor de plata", se arata intr-un comunicat de presa dat marti publicitatii de catre biroul de presa de la Palatul Victoria.
Din partea sindicatelor, problema ridicata a fost cea a politicii fiscale a statului roman. "Primul-ministru a aratat ca este deschis analizarii politicii fiscale in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, insa a precizat ca ramane adeptul unei politici care sa mentina stabilitatea macroeconomica", se arata in acelasi comunicat.
Ministrul Muncii le-a prezentat partenerilor sociali si o propunere de regulament de organizare a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, regulament ce urmeaza sa fie validat si de catre reprezentantii sindicatelor si patronatelor.
Guvernul a infiintat recent Consiliul Tripartit pentru Dialog Social, a carui constituire este prevazuta in Legea dialogului social, Consiliul fiind un organism consultativ care va reuni in acelasi cadru partenerii sociali la nivel national.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii