Guvernul intentioneaza sa stimuleze creditarea pentru mediul privat
Data publicarii: 02-11-2011 | Finante-BanciPrimul-ministru Emil Boc a anuntat ca Executivul intentioneaza sa modifice schemele de ajutor de stat si ajutor minimis, precum si modul de acodare a garantiilor guvernamentale in vederea unui acces mai facil al mediului privat la creditare.
La prima sedinta a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, premierul Boc le-a prezentat partenerilor sociali strategia de dezvoltare socio-economica pentru anul 2012, din perspectiva modului in care va fi construita proiectia bugetara pe anul viitor. Primul-ministru a dat asigurari reprezentantilor sindicatelor si patronatele ca alocatiile bugetare pentru investitii vor ramane consistente si in anul 2012, astfel incat sa fie stimulate revirimentul mediului de afaceri si crearea de locuri de munca. In acest sens, Boc a precizat ca obiectivele pentru investitii vor fi prezentate pentru prima data in mod detaliat in Legea bugetului, nu doar suma globala.
Patronatele i-au solicitat sefului Guvernului sa vina cu solutii la problema accesului la credite pentru companii. "Primul-ministru a precizat ca la nivelul Guvernului se regandesc schemele de ajutor de stat, ajutor de minimis si de acordare a garantiilor guvernamentale, pentru 2012, astfel incat sa imbunatateasca accesul mediului privat la creditare, inclusiv pentru IMM-uri. De asemenea, la nivelul Guvernului se cauta solutii pentru simplificarea mecanismelor de plata", se arata intr-un comunicat de presa dat marti publicitatii de catre biroul de presa de la Palatul Victoria.
Din partea sindicatelor, problema ridicata a fost cea a politicii fiscale a statului roman. "Primul-ministru a aratat ca este deschis analizarii politicii fiscale in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, insa a precizat ca ramane adeptul unei politici care sa mentina stabilitatea macroeconomica", se arata in acelasi comunicat.
Ministrul Muncii le-a prezentat partenerilor sociali si o propunere de regulament de organizare a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, regulament ce urmeaza sa fie validat si de catre reprezentantii sindicatelor si patronatelor.
Guvernul a infiintat recent Consiliul Tripartit pentru Dialog Social, a carui constituire este prevazuta in Legea dialogului social, Consiliul fiind un organism consultativ care va reuni in acelasi cadru partenerii sociali la nivel national.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice