Fabrica DURA Automotive isi dubleaza suprafata
Data publicarii: 31-10-2011 | Afaceri
DURA Automotive Romania a inaugurat cel de-al doilea modul de productie al fabricii sale, aflate in localitatea Giarmata Vii, numarul 250. Prin construirea noii hale, suprafata totala a fabricii DURA s-a extins de la 5.000 la 10.900 mp, din care 9.600 mp sunt utilizati pentru productie, restul fiind alocat birourilor.
Aceasta extindere era impusa de dezvoltarea mediului business pentru clientii Brose si Renault, din partea carora se inregistreaza o crestere cu 50%, respectiv 20% a comenzilor. In plus, acesta era unul din pasii necesari pentru a putea demara colaborarea cu un nou client, Kiekert, urmand ca productia sa inceapa in luna noiembrie.
Beneficiile aduse de noul spatiu sunt numeroase. Pe langa faptul ca sunt create 140 de noi locuri de munca, se obtine si cresterea gradului de independenta al fabricii datorita noilor facilitati. Astfel, fabrica dispune in prezent de un laborator mai mare si mai bine dotat si de un departament de autoutilare care produce statii si echipamente de lucru, renuntand astfel sa le mai importe de la terti. In plus, o noutate o constituie constructia unui atelier de prototipuri, acesta fiind un raspuns la cerintele clientului, care determina totodata cresterea gradului de competitivitate. Nu in ultimul rand, conditiile de lucru pentru angajati au fost imbunatatite prin reamenajarea vestiarelor si extinderea cantinei.
Dl. Constantin Ostaficiuc si dl. Dacian Negrea, dupa taierea pangliciiTaierea panglicii de inaugurare s-a desfasurat in prezenta angajatilor, clientilor, reprezentantilor autoritatilor locale si a Directorului de Operatiuni, dl. Herfred Schwarz. Ea a fost urmata de discursurile oficialilor si de un scurt moment artistic prezentat de Ansamblul Profesionist "Banatul”, dupa care participantii au asistat la inmanarea plachetei corespunzatoare Certificatul Q1 reprezentantilor fabricii DURA Automotive Timisoara. Acest certificat reprezinta un standard de excelenta in domeniul calitatii si a fost acordat de catre clientul Ford. La final, a fost plantat un stejar in curtea fabricii, pentru a marca momentul, dupa care a fost arborat steagul Q1 de catre teamleader-ii echipei Ford de la DURA Timisoara.
DURA Automotive Systems este cel mai mare designer si producator de sisteme de control pentru masini din lume, fiind totodata un important furnizor de sisteme de control al scaunelor, ansambluri de inginerie, module structurale pentru usi si sisteme de ferestre integrate pentru industria automotive de pe glob. Pentru mai multe informatii, accesati www.duraauto.com.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani