IMM din agricultura si industrie revin in atentia bancilor

Data publicarii: 25-10-2011 | Finante-Banci

Bancile se uita cu mai mare indulgenta, comparativ cu anul 2010, catre firmele din sectorul energetic, agricultura si industrie atunci cand analizeaza cererile de creditare, reiese dintr-un sondaj publicat de BNR. Mai mult, conditiile de finantare s-au imbunatatit, atat pentru companiile medii, cat si pentru firmele mici. 

La nivel de sistem bancar, standardele de finantare a IMM au continuat sa se relaxeze in prima jumatate a anului, conform unui sondaj trimestrial realizat de BNR. In plus, bancile au precizat ca au in vedere mentinerea acestei tendinte si in perioada imediat urmatoare, scrie Curierul National

Sectorul energetic - cel mai eligibil, constructiile - greu de finantat 

Companiile din sectorul energetic continua sa fie cea mai putin riscanta clientela pentru banci. De altfel, in 2010, companiile energetice reprezentau singurul sector fata de care institutiile de credit prezentau o imbunatatire a perceptiei.  La distanta de un an, perceptia bancilor privind riscul de credit s-a imbunatatit si pentru companiile din zona agriculturii si industriei.  La polul opus, raman insa companiile care activeaza in sectoarele imobiliar si constructii, urmate de cele care isi desfasoara activitatea in turism. Acestea prezinta in continuare cel mai ridicat grad de risc, conform datelor transmise de banci catre BNR. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: