Udrea: Romanii sa stie ca acest Guvern a dat dovada de mai mult curaj decat marii lideri ai Europei

Data publicarii: 25-10-2011 | Politica

Elena Udrea scrie pe blog ca este deranjant ca presa din Romania vorbeste despre curajul liderilor europeni, care de fapt nu au demonstrat determinare in luarea deciziilor economice, spre deosebire de Guvernul Boc care a dat dovada de mai multa hotarare decat cei care conduc statele occidentale.

"Ultimii doi ani au reprezentat o perioada de mari eforturi facute de Guvern pentru a ajunge la un echilibru bugetar. Romanii au fost afectati de masurile dure pe care le-am luat mai ales in 2010 si se asteapta acum de la noi sa apara progresele: sa vada crestere economica, sa existe un orizont de timp pentru cresteri de pensii sau de salarii, infrastructura sa se dezvolte, serviciile medicale si invatamantul sa progreseze etc. Tocmai din aceasta perspectiva, este foarte frustrant pentru noi, ca guvernanti, dar si ca lideri politici care-si doresc sa se mentina la conducere, sa vii si sa vorbesti despre efectele pe care le are asupra Romaniei criza datoriilor suverane din Zona Euro. Adevarul este ca aceasta problema nu are absolut nicio legatura cu noi. Si, totusi, ne afecteaza!", scrie ministrul Dezvoltarii pe blog.

Udrea se mai declara deranjata si de faptul ca presa nu ii lasa pe romani sa vada cat de ineficienti au fost liderii europeni in combaterea crizei si nici eforturile curajoase ale Guvernului Boc. "Pentru ca tu ai guvernat cu gandul la insanatosirea economiei, nu cu ochii la sondaje, cand vezi ca liderii politicieni ai altor state europene nu reusesc sa arate determinare, iar mass media romanesti ii prezinta pe acestia ca fiind "eroi”, nu are cum sa nu te deranjeze. In astfel de momente, asa cum bine spunea chiar Presedintele astazi, cred ca e important ca romanii sa stie ca acest Guvern, in frunte cu Premierul Boc, a dat dovada de mai mult curaj si de mai multa hotarare decat marii lideri ai Europei. Romania are un avantaj, lucru recunoscut si de cei de la FMI, dar si de Presedintele Parlamentului European (Jerzy Buzek): are suficienta vointa politica pentru a lua masurile care se impun", mai spune Elena Udrea.

Cat despre bugetul pe 2012, ministrul spune ca va trebui construit de asa maniera incat sa nu genereze excese. "Nu vom avea noi masuri de corectie bugetara: nu se pune problema de impozitari de pensii sau micsorari de salarii. Pe de alta parte, vom orienta plusul din acest an de crestere economica spre investitii pentru a crea locuri de munca", mai spune Elena Udrea.

"Sunt convinsa ca in 2012 se va duce o batalie politica extrem de dura in Romania. De o parte, ne vom afla noi, politicienii responsabili din actuala majoritate de guvernamant, cei care nu am sacrificat interesul national in favoarea simpatiei electoratului. De cealalta parte, se va afla USL-ul, a caror singura strategie de campanie va fi formata in jurul pomenilor si promisiunilor electorale. Mai sunt convinsa si de faptul ca anul viitor va fi cantecul de lebada al politicienilor populisti, din Romania, dar si din Europa. Cetatenii vor intelege ca suntem aici din cauza demagogiei si a lipsei de curaj a unor lideri politici din toata Europa si vor vota pentru responsabilitate, seriozitate, pentru solutii realiste si eficiente. Este limpede ca nu mai putem continua cu imprumuturi,  dar si ca nu se vor mai castiga campanii electorale pe datorie sau amanetand viitorul cetatenilor", conchide ministrul Dezvoltarii. 

NewsIn

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: