Popovici (OTP Asset Management): Defaultul Greciei nu ar afecta obligatiunile romanesti

Data publicarii: 20-10-2011 | Finante-Banci

In cazul unui default al Greciei obligatiunile emise de Romania in lei nu ar fi afectate, in schimb cele in euro ar putea fi supuse unei volatilitati, a declarat miercuri Dan Popovici, director investitii in cadrul OTP Asset Management.

"In cazul unui default al Greciei nu vor fi afectate obligatiunile romanesti in lei pentru ca Ministerul de Finante nu plateste mai mult de 7,5 %. Ar trebui sa fie presiuni foarte mari pentru ca piata sa se duca dincolo de nivelul pus de Ministerul de Finante pe piata primara", a spus Dan Popovici.

In schimb, obligatiunile emise de Romania in euro ar putea inregistra unele fluctuatii ale pretului.

"Randamentele pe obligatiunile listate in Luxemburg sunt mult mai lichide, sunt detinute de investitori straini si atunci este posibil sa vedem miscari ale pretului si ale randamentului in conditiile in care sunt fonduri de investitii care iau decizii regionale, iesim din regiune sau intram. In conditiile respective, o oarecare miscare a preturilor se poate vedea", a declarat Popovici.

El a adaugat ca nu are date cu privire la detinerea pe piata din Romania de obligatiuni emise de Grecia.

"Cel putin pe piata fondurilor mutuale eu nu am vazut niciun bond grecesc la ultima raportare, de la sase luni. Mi-e greu sa cred ca vor exista investitori institutionali in titluri grecesti, poate unii investitori privati", a mai spus Dan Popovici.

In ceea ce priveste tendinta randamentelor la obligatiunile romanesti, el a precizat ca aceasta va fi de reducere.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: