5 motive pentru care poti fi dat afara de la serviciu
Data publicarii: 17-10-2011 | HR/Cariere
Vremurile sunt inca tulburi in economie si pe piata fortei de munca, iar riscul concedierilor nu a trecut. Chiar si cele mai mici neglijente te pot inscrie pe lista neagra a sefilor si nu-ti va fi prea usor sa gasesti rapid o alta slujba.
Sunt situatii in care concedierile sunt dictate de evolutiile economice sau de directia de inaintare a companiei si atunci nu prea ai ce face. Dar exista si erori care iti apartin si care pot fi usor evitate daca iti iei toate precautiile necesare, spun specialistii in resurse umane.
1. Faci greseli repetate.
De regula, niciun manager nu se cramponeaza de singura eroare pe care o produce un subaltern la job, mai ales daca nu este foarte grava si nu aduce mari prejudicii firmei. Daca faci insa greseli repetate, s-ar putea sa dai senzatia ca nu ai invatat nimic si sefii sa nu mai aiba rabdare cu tine.
2. Pui la indoiala autoritatea sefului.
Nu este recomandat sa adopti o atitudine slugarnica in fata sefului direct si sa accepti tot ce spune acesta, insa nici nu trebuie sa-i subminezi autoritatea daca nu-ti convin ideile lui. Nu vei obtine decat concedierea daca incerci sa treci peste pozitia sefului tau direct si sa vorbesti direct cu managerii de deasupra lui.
3. Te ocupi de lucruri personale la birou.
Daca seful tau observa ca pierzi mult timp la birou rezolvand chestiuni personale, ca te folosesti de resursele firmei pentru a-ti stabili diverse treburi care tin de viata privata, s-ar putea sa ai o problema.
4. Esti o sursa de conflict cu colegii.
S-ar putea sa ai dreptate de cele mai multe ori atunci cand intri in coliziune cu colegii tai, insa seful tau nu va observa decat faptul ca te afli in centrul conflictelor. Este preferabil sa nu-ti creezi multe animozitati in colectivul de lucru, mai bine lasi de la tine si mergi mai departe.
5. Postul tau isi pierde relevanta.
Este posibil ca postul pe care il ocupi sa intre treptat intr-un con de umbra, din cauza schimbarilor de strategie ale companiei. Daca simti ca responsabilitatile tale isi pierd conturul clar, nu trebuie sa astepti momentul cand vei fi trimis in preaviz. Dimpotriva, trebuie sa ai initiativa, sa deschizi o discutie directa cu managerul tau si sa vii cu propuneri de mutare laterala sau de schimbare a sacrinilor intr-un sens util angajatorului.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani