Invazie de polistiren prost si la locuintele ANL
Data publicarii: 12-10-2011 | Imobiliare
Piata romaneasca de polistiren este invadata de produse de calitatea indoielnica, producatorii preferand sa scada performantele materialelor, dar sa tina pretul jos. Chiar si blocuri nou construite sunt sub semnul intrebarii in ceea ce priveste calitatea polistirenului folosit la termoizolare. Cert este ca sunt blocuri ANL anvelopate cu polistiren neadecvat, dar semnificativ mai ieftin decat cel normal. Din toate acestea, cei ce au de pierdut sunt beneficiarii, populatia, care nu stie pe ce da banii.
In ritmul actual, Romania va termina anveloparea locuintelor in 140 de ani, a declarat Tiberiu Andrioaiei, secretarul general al Asociatiei Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania ROMEPS, ieri, intr-o conferinta de presa. "Exista peste 250 milioane de metri patrati de cladiri care trebuie reabilitati, valoarea estimata fiind de peste 7 miliarde de euro”, a spus Andrioaiei.
Pentru ca proiectul de izolare termica a cladirilor sa atinga parametrii proiectati, reprezentantii ROMEPS vor introducerea unui program de control al calitatii polistirenului care se comercializeaza in Romania. "Ne propunem ca acest program, «Quality Control», sa impuna un standard de calitate in piata, astfel incat consumatorul final sa nu mai poata fi pacalit in ceea ce priveste calitatea polistirenului. Din informatiile noastre, exista pe piata astfel de produse care nu satisfac parametrii tehnici trecuti pe eticheta. Nu-ti poti da seama de calitatea produsului doar uitandu-te la el”, a adaugat Andrioaiei. El si-a aratat scepticismul in ceea ce priveste calitatea polistirenului folosit de unii constructori pentru blocurile noi, pentru ca "au fost presiuni asupra acestora”. Mai mult, directorul Austrotherm a declart ca "sunt cazuri la ANL unde s-a pus polistiren de interior pe fatada”. Este vorba de blocurile din Focsani.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani